Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Bārmeņi ir gatavi gāzt domino šotu šova Pasaules rekordu

Ģirts Avotiņš, 11.06.2010. 15:12

Tirdzniecības centrā Dauga, Ogrē šovakar, 11. jūnijā pulksten 23:00 biedrības Lords of Liquids bārmeņi pēc divu nedēļu ilgiem sagatavošanās darbiem un treniņiem centīsies uzstādīt jaunu Pasaules rekordu domino šotu šovā. Šī rekorda sasniegšanai tiks izmantoti 1111 glāžu komplekti, kuriem sagāžoties kā rindā saliktiem domino kauliņiem tiks iegūti tieši 1111 vasarīgi Bacardi Mojito kokteiļi.
Bārmeņi ir gatavi gāzt domino šotu šova Pasaules rekordu

Domino šotu šovs balstītās uz domino kauliņu gāšanās principa – pirmā krītošā šota glāze pagrūž katru nākamo glāzi, izraisot ķēdes reakciju, kuras rezultātā apgāžas visas ar krāsainu kokteiļa sastāvdaļu pildītās glāzes. Taču viss nav tik vienkārši – mazās šotu glāzes ir saliktas uz lielāku glāžu malām, tā, lai, tās gāžoties, katra ar plunkšķi iekristu savā kokteiļa glāzē un izveidotu Bacardi Mojito kokteili. Šī trika sarežģītākā daļa ir tā sagatavošana – glāžu pieliešana un to novietošana vajadzīgajā pozīcijā tā, lai neviena mazā glāze neiekristu lielajā priekšlaicīgi vai arī nebūtu pārāk stabila un nepārtrauktu ķēdes reakciju.

Šī rekorda pārspēšanai Lords of Liquids bārmeņi gatavojās divas nedēļas, kuru laikā tika izdomāti un izmēģināti labākie un ātrākie paņēmieni kā sarindot gan lielās glāzes, gan mazās glāzes uz lielo glāžu malām. Ņemot vērā, ka 1111 glāžu komplekti, kas ir jāizkārto secīgi, aizņems lielu laukumu, ilgu laiku prasīja pareizā glāžu novietojuma shēmas izstrāde. Šo problēmu bārmeņiem ar visai primitīviem un sengrieķiem raksturīgām metodēm izdevās atrisināt tikai divas dienas pirms jaunā Pasaules rekorda uzstādīšanas – glāzes tiks izvietotas septiņkārtīgas spirāles veidā. Lords of Liquids bārmeņi, pateicoties saviem atbalstītājiem: TC Dauga, Bacardi, Gemoss, www.321.lv, ir atklājuši Bacardi Mojito kokteiļa recepti. Mazajās glāzēs tiks pildīts Bacardi gaišais rums ar Monin zemeņu masu un piparmētru sīrupu, bet lielajās glāzēs tiks ielieta limonāde Sprite.

Ņemot vērā, ka tirdzniecības centra Dauga viena gada jubileju apmeklēs arī bērni, Dauga World Record Team, kā ir nosaukti šie Pasaules rekordu uzlabot gribošie bārmeņi, plāno sagatavot arī īpašus bezalkoholiskas kokteiļus.

Šobrīd zināmais Domino šotu šova Pasaules rekords ir 1007 kokteiļi. 1111 kokteiļu liela domino šotu šova veiksmīgai norisei ir vajadzīgas nevien 2222 divu dažādu veidu glāzes, bet arī 300 litri kokteiļu sastāvdaļu, kā arī ļoti daudz laika glāžu izkārtošanai. Tādēļ Lords of Liquids bārmeņi aicina visus interesentus ierasties jau pirms mēģinājuma gāzt Pasaules rekordu un morāli atbalstīt Dauga World Record Team. Bārmeņi līdzjutējiem par atbalstu 11. jūnijā, pulksten 23:00 pateiksies ar 1111 kokteiļiem.

Jaunākais Dauga World Record Team video: http://www.vimeo.com/12479641

Video no ģenerālmēģinājuma: http://vimeo.com/12227194

Foto: Kaspars Freimanis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV