Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

IBM 2010 CEO study: stingrību un hierarhiju nomaina radošums un elastība

Santa Rutka, 11.06.2010. 15:17

Korporācijas IBM nesen veiktā pētījuma „IBM Global CEO Study" rezultāti parādījuši jaunākās biznesa vadīšanas tendences pasaulē. Galvenais secinājums - biznesa vide ir kļuvusi uzņēmējiem daudz sarežģītāka un mainīgāka, tāpēc, lai noturētos tirgū un uzlabotu savas pozīcijas ir jāmeklē jauni un radoši risinājumi.

Plaša mēroga aptaujā, kurā piedalījās 1500 uzņēmumu un organizāciju galvenie izpilddirektori (CEO) no 60 valstīm un 33 nozarēm, tika noskaidrots, ka pašlaik biznesa vadīšanā nepieciešama vairāk radoša pieeja nekā stingrība vai pat tālredzība biznesā. Ja agrāk par liela uzņēmuma ideālu vadītāju tika uzskatīts tas, kurš strādā, īstenojot precīzi uzstādītus mērķus un ievērojot noteiktus likumus, kurš prasa stingri ievērot subordināciju un disciplīnu, tad tagad par svarīgu veiksmes faktoru biznesā tiek uzskatīta kreativitāte. Pēc respondentu domām tieši radoša pieeja palīdzēs pārvarēt tādas problēmas, kā izmaiņas likumdošanā, strauja ražošanas tehnoloģiju attīstība, augošie datu apjomi, kā arī patērētāju gaume, kas ļoti ātri mainās.

Vairāk nekā 60% uzņēmēju uzskata, ka pārveidojumi rūpniecības sfērā ir veicinājuši pašreizējo ekonomisko nenoteiktību. Tāpēc jāmeklē jauni organizāciju, finanšu un kadru resursu pārvaldīšanas veidi. Pašreizējās biznesa vides nepastāvība tiek uzskatīta par pašu globālāko problēmu, kas novērota pēdējos astoņos pētījuma gados. Astoņi no desmit aptaujātajiem domā, ka turpmāk biznesa vide kļūs vēl sarežģītāka, turklāt 49% respondentu ir pārliecināti, ka ir labi sagatavojušies un varēs pārvarēt šīs grūtības. Galvenie izpilddirektori paziņoja, ka viņi mācās ātri reaģēt un lietot jaunos risinājumus, lai piemērotos izmaiņām.

Biznesa vides sarežģītības dēļ vadītāji novērtē tehnoloģiju ietekmi uz uzņēmumu darbību daudz augstāk, nekā tas bija pirms dažiem gadiem.

95% efektivitātes ziņā labāko organizāciju par nozīmīgu uzskata ciešāku saskarsmi ar klientiem. Tādu tehnoloģiju, kā interaktīvie servisi un sociālie mēdiju kanāli, izmantošana palīdzēs ieinteresēt un piesaistīt patērētājus. CEO Global Study pašreizējo informācijas bumu un globālās informācijas plūsmu vērtē kā jaunas iespējas biznesam nevis kā draudus. Vadītāji novērtē tehnoloģiju ietekmi uz uzņēmumu darbību daudz augstāk, nekā tas bija pirms dažiem gadiem. Tiek uzskatīts, ka tie, kas ir optimizējuši IT biznesa vadīšanas sistēmas, palielinās ienākumus no jaunajiem avotiem par 20%. Tai pat laikā uzņēmumi, kuri izmanto tradicionālās metodes, nevarēs sasniegt tādu peļņas pieaugumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV