Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Notiks kritiskās domāšanas meistarklase jauniešiem

Sorosa fonds – Latvija, 14.06.2010. 11:29

16. jūnijā plkst. 18.00 Meta-Kafe Maskavas ielā 12/1 notiks kritiskās domāšanas meistarklase jauniešiem, kuras laikā būs iespēja pārbaudīt spēju domāt kritiski un radoši. Pasākumu vadīs Liesma Ose un Ināra Kehre, savukārt meistarklases darbu organizēs grāmatas „Domāšanas māksla ikvienam jeb kā domāt ar prieku un azartu" autoru kolektīvs, kurā ietilpst augstskolu docētāji, skolotāji un žurnālisti.

Meistarklase tiek organizēta saistībā ar nupat apgādā Nordik izdoto grāmatu „Domāšanas māksla ikvienam jeb kā domāt ar prieku un azartu". Grāmatas izdošana ir noslēdzošais posms Sorosa fonda - Latvija projektā Kritiskā domāšana daudzveidības veicināšanai (2008-2010).

Grāmatas autori, izmantojot vienkārši saprotamu, bet atraktīvu valodu, radījuši unikālu patstāvīgas pašizziņas un domāšanas procesa pilnveides instrumentu jauniem cilvēkiem. Tur atrodamas atbildes uz jauniešus interesējošiem jautājumiem par domāšanas procesu, piemēram, kā notiek domāšana, kas ir zināšanas, kā neapjukt plašajā informācijas klāstā. Tāpat arī sniegti praktiski padomi un vingrinājumi domāšanas procesa attīstīšanai, sākot no jautājumu uzdošanas un beidzot ar domu pārvēršanu reālā, kā arī efektīvā darbībā.

SFL izdodot šo grāmatu cer, ka jaunie lasītāji izvēlēsies domāt paši, neuzķersies uz populisma un aizspriedumu „āķiem" publisko diskusiju telpā, bet kļūs par patstāvīgākiem, analītiskākiem un kritiskākiem pilsoņiem.

Uzziņai:

Sorosa fonda – Latvija projekta „Kritiskā domāšana daudzveidības veicināšanai" īstenotājs ir Izglītības attīstības centrs, kas ir nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir veicināt pilsoniskas un izglītotas sabiedrības veidošanu Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV