Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Studenti pret tuvredzību augstākās izglītības izvēlē

Nika Aleksejeva, 14.06.2010. 13:22 | komentāri (4)

Noslēdzoties 12. klašu eksāmenu maratonam, vidusskolu absolventi sāk raudzīties, kādas iespējas paver augstākās izglītības sistēma tepat Latvijā un arī pasaulē. Tomēr, lai palīdzētu topošajiem studentiem neapmaldīties augstskolu un programmu daudzveidībā, un pastāstītu vairāk, kas slēpjas zem krāsainām reklāmām, Latvijas Studentu apvienība no 14.jūnija uzsāk topošo studentu informatīvo kampaņu "Augstskolu Anatomija".

Kā izvēlēties pareizo studiju programmu? Vai programma ir akreditēta? Cik būs jāmaksā par studijām? Kāda ir dzīve kopmīnēs? Šie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem topošie studenti var saņemt atbildes, zvanot Latvijas Studentu apvienībai. Jau ceturto gadu Latvijas Studentu apvienība (LSA) rīko reflektantu informatīvo kampaņu "Augstskolu Anatomija '10" ar mērķi palīdzēt topošajiem augstskolu studentiem savu nākamo studiju vietu izvēlēties objektīvi, nepaļaujoties uz augstākās izglītības iestāžu reklāmām, stereotipiem un reitingiem. "Šī gada kampaņa ir īpaša, jo tai esam vairākas nedēļas gatavojuši studentus, kas spētu atbildēt uz jebkuru interesenta jautājumu un fokusēt topošā studenta izvēli", pauž LSA prezidents Edgars Bērziņš.

Kampaņas laikā ne vien skolēniem, bet arī bakalaura līmeņa absolventiem būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, zvanot pa tālruni 67216061, kā arī rakstot uz e-pastu vai izmantojot Skype. Atbildes sniegs speciāli sagatavoti studenti - konsultanti ne vien uz sociālās sfēras jautājumiem, piemēram, par kredītiem, budžeta vietām, kopmītnēm, bet arī jautājumiem, kas skar akadēmisko sfēru un studiju procesu un iespējas doties apmaiņas programmās uz ārzemēm.

Šogad topošo studentu ceļvežu ādā iejutīsies vairāk kā 20 apmācīti studenti - konsultanti no dažādām Latvijas augstskolām, kas visas vasaras garumā darbadienās no 9.00 līdz 19.00 atbildēs uz reflektantu jautājumiem. Lai noskaidrotu visus interesējošos jautājumus, iespējams zvanīt - 67216061-, rakstīt e-pastu - rik@lsa.lv-, izmantot Skype konsultācijas - rik.lsa -, interesēties mājaslapā www.rik.lv par biežāk uzdotajiem jautājumiem un kampaņas jaunumiem, kā arī sekot tvitterī - rik_lv.

Kampaņas stratēģikais partneris ir izglītības datu bāze NIID.LV. Kampaņa tiek organizēta ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Boulinga un izklaides centra "Fantasy park" un Literāli muzikālā kluba "Četri balti krekli" atbalstu. Informatīvo atbalstu nodrošina jauniešu portāli "Jaunatnes lietas" un "hc.lv"

Latvijas Studentu apvienības mērķis ir pārstāvēt Latvijas studentus un cīnīties par viņu kā nozīmīgas sabiedrības sociālās grupas tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV