Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Esplanādē notiks Jāņu ielīgošana

Georgs Rubenis, 14.06.2010. 13:56

No 16.-22.jūnijam, Rīgā, Esplanādes parkā, norisināsies ikgadējais, tautiskais, pirms Jāņu amatnieku tirdziņš. Pasākuma laikā Esplanādes parka apmeklētājus ar muzikālo noformējumu priecēs Rodrigo Fomina „Igo Mūzikas menedžments" veidotā mūzikas programma.

Esplanādes vasaras tirdziņš šogad norisināsies jau piekto reizi. Tirdziņa teritorijā atradīsies 20 guļbūves tirdzniecības namiņi un piedalīsies ap 80 tirgotājiem.

„Pirms Jāņu laikā vēlamies radīt iespēju Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sagatavoties Jāņiem tautiskā garā. Tāpat arī vēlamies radīt autentisku Jāņu atmosfēru pašā pilsētas centrā. Šajā gadā svinam arī pasākuma piekto dzimšanas dienu," stāsta Andris Kreislers, SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš valdes priekšsēdētājs.

Par muzikālo noformējumu pasākuma ietvaros rūpējas Rodrigo Fomins un „Igo Mūzikas menedžments". „Sadarbību ar SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš sākām pērn – Ziemassvētku tirdziņa laikā Doma laukumā," stāsta mūziķis Rodrigo Fomins. „Vispār man ideja par šādiem plašiem svētkiem, pilsētas centrā, liekas ļoti saistoša un interesanta, tieši tāpēc atsaucos pasākuma organizatoriem arī šogad organizējot „Ielīgošanu Esplanādē"." R.Fomins stāsta, ka Ielīgošanas laikā, Esplanādē varēs klausīties un vērot Iļģu, Putnu Balles, Maģie Suitu (plašāk pazīstamas kā Suitu sievas), Kristīnes Kārkles-Puriņas un draugu uzstāšanos un priekšnesumus.

„Es no sirds ceru, ka šādi pasākumi – Ziemassvētku tirdziņš un Ielīgošana Esplanādē – turpinās būt par daļu no pilsētas svētku tradīcijām. Tieši tāpēc jau tagad runājam par turpmāko sadarbību un strādājam pie nākamā pasākuma – Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā, kas šogad solās būt īpaši krāšņi svētki, jo tiek svinētas divas nozīmīgas jubilejas – 500 gadu jubileja, kopš iedegta pirmā egle Rīgā un 10 gadu Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa jubileja," ļaujot ielūkoties aiz nākotnes plānu priekškara klāsta Rodrigo Fomins.

„Neskatoties uz laika apstākļiem, Jāņi vienmēr ir silts, saliedējošs un draudzīgs laiks," domā SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa direktors Georgs Rubenis. „Manuprāt ir svarīgi šos līksmos svētkus sagaidīt laicīgi un ievērojot tradīcijas. Tieši tāpēc, organizējot Ielīgošanu Esplanādē mēs laipni aicinām ikvienu, kas vēlas sajust nedaudz svētku autentiskuma," aicina G.Rubenis.

„Ielīgošana Esplanādē" darbu sāks jau šo trešdien – 16.jūnijā. Tirdziņš darbu sāks jau pa dienu, savukārt vakarā plkst. 20:00 ar pasākuma atklāšanas koncertu priecēs Kristīne Kārkle-Puriņa un draugi. Tirdziņa darba laiks katru dienu no plkst. 10:00 – 20:00.

Pasākumā laikā būs iespējams iegādāties amatnieku un zemnieku izstrādājumus, klausīties un vērot dažādu mākslinieku priekšnesumus, piedalīties Radošajās darbnīcās un vienkārši baudīt pirmssvētku laiku gan „Ielīgošana Esplanādē" kafejnīcās, gan blakus esošajā vasaras kafejnīcā „Pie Katedrāles".

Par SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš:

SIA „Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa" mērķis un uzdevums ir darboties kā bezpeļņas organizācijai, kas rīko tirdziņus un pasākumus Rīgā. Uzņēmums kārtējo gadu visu savu peļņu ir investējis pasākumu veidošanā.

Plašāka informācija www.vzt.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV