Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijā tiek piešķirts pirmais kredīts martā noslēgtā sadarbības līguma ietvaros starp "SEB banku" un Eiropas Investīciju fondu

Agnese Strazda, 15.06.2010. 09:01

14.jūnijā SEB banka un SIA "KONVERT PLAST" parakstīja pirmo kredīta līgumu par finansējuma piešķiršanu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem Eiropas Investīciju Fonda (EIF) programmas ietvaros, kas nodrošinās aizdevuma saņemšanu vienlīdzīgās daļās no SEB bankas un EIF līdzekļiem. Uzņēmums plāno novirzīt saņemto ilgtermiņa kredītu 190 tūkstošu eiro apmērā divu putu polietilēna ražošanas līniju iegādei. Bankas aizdevuma termiņš ir pieci gadi.

SIA "KONVERT PLAST" realizētais projekts paredz triecienizturīgā plastmasas iepakojuma ražotnes izveidošanu, un piešķirto kredītu komersants izmantos divu putu polietilēna EPE ražošanas līniju iegādei, lai nodrošinātu plēves un profilu ražošanu. Kopējās projekta izmaksas ir nepilni 370 tūkstoši latu, kas paredz iespēju iegādāties vēl trīs ražošanas iekārtas un veikt ražotnes ēkas rekonstrukciju. Viens iekārtu iegādes projekts ar ES struktūrfondu atbalstu un SEB bankas kredītu 79.4 tūkstošu eiro apmērā ir realizēts pagājušajā gadā.

Šī gada 26. martā EIF parakstīja līgumu ar SEB banku, kura ietvaros banka piešķirs aizdevumus par kopējo summu 60 miljoni eiro mazajiem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, un šīs sadarbības mērķis ir veicināt mazo un vidēju uzņēmumu kreditēšanu.

Imants Šteins, SIA "KONVERT PLAST" valdes priekšsēdētājs: "Ar SEB banku sadarbojamies jau vairāk kā desmit gadus. Esmu gandarīt par sadarbību. Bankas darbinieki strādā profesionāli. Banka noticēja mūsu biznesa idejai, mēs darīsim visu, lai attaisnotu uz mums liktās cerības."

Kaspars Dēliņš, SEB bankas viceprezidents un valdes loceklis: "Esam patiesi gandarīti, ka sadarbības līgums ar EIF ir devis pirmos augļus un SEB banka ir pirmā banka, kas izmanto iespēju šīs programmas ietvaros sniegt atbalstu maziem un vidējiem uzņēmumiem."

Grehams Koups, Eiropas Investīciju Fonda Reģionālā biznesa attīstības Ziemeļeiropas reģiona vadītājs: "Šis pirmais SEB bankas sniegtais aizdevums EIF aizdevumu instrumenta ietvaros ir būtisks solis Ieguldījumu fonda aktivitātēs. SEB banka ir paveikusi lielu darbu, lai nonāktu līdz šim brīdim, un EIF paļaujas ka SEB bankas plašais filiāļu tīkls nodrošinās turpmāku kreditēšanas apjomu pieaugumu instrumenta ietvaros."

Plašāk par SEB bankas un EIF finansējumu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem: http://www.seb.lv/lv/corporate/services/credits/eif/

Par EIF

EIF mērķis ir atbalstīt finansējuma pieejamību mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Fonds nodrošina riska kapitāla finansējumu maziem un vidējiem uzņēmumiem un izsniedz portfeļgarantijas finanšu iestādēm. EIF kopējie ieguldījumi riska kapitāla fondos 2009.gada beigās pārsniedza 4.1 miljardus eiro. Veicot ieguldījumus vairāk nekā 300 fondos, EIF ir vadošais investors riska kapitāla nozarē Eiropā, īpaši augsti tehnoloģiski attīstītajos un agrīnajos segmentos. Kopā izsniedzot gandrīz 160 portfeļgarantiju un to kopējam apjomam pārsniedzot 13.6 miljardus eiro, EIF ir viens no lielākajiem aizdevumu garantiju sniedzējiem MVK Eiropā.

Par SEB banku

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB grupa sniedz universālas bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs - Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē. Uz 2010.gada 31.martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 2,285 miljardus Zviedrijas kronu (~236 miljardi eiro), kopējie aktīvi pārvaldīšanā - 1,382 miljardi Zviedrijas kronu (~143 miljardi eiro). SEB grupā strādā vairāk kā 19 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV