Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

BTA: cilvēkiem liela interese apdrošināt mājokli tikai uz Līgo svētku brīvdienām

Ilva Priedniece, 16.06.2010. 10:30

Pēdējās nedēļās aptuveni 3 reizes pieaugusi cilvēku interese iegādāties īpašuma apdrošināšanu tikai uz svētku dienām, kas šogad ir veselas piecas. Ņemot vērā, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju svētkus nesvinēs savās mājās, cilvēki vēlas būt droši par savu īpašumu, atstājot to uz vairākām dienām.

Lielākoties īpašuma apdrošināšanu Latvijā iegādājas tie cilvēki, kuriem to prasa kredītiestāde, tātad, tie, kuriem dzīvoklis vai māja iegādāti, izmantojot hipotekāro kredītu. Taču pēdējā laikā interese par īpašuma apdrošināšanu pieaug arī no to Latvijas iedzīvotāju puses, kuriem šādu kredītu nav un kuri vēlas apdrošināt savu īpašumu, lai pasargātu sevi no neparedzētiem izdevumiem, ja ar īpašumu kaut kas notiek.

Ilva Priedniece, AAS BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore: „Esam novērojuši, ka cilvēki izrāda īpašu interesi par īpašuma apdrošināšanu, to pamatojot, ka tuvojas Līgo svētki un viņi plāno svētkus pavadīt ārpus mājas. Interesanti, ka šogad ir vērojuma ļoti liela interese par to, vai īpašumu iespējams apdrošināt tikai uz šīm piecām svētku dienām. Tāpat mūsu klienti atzīst, ka apdrošināt savu īpašumu viņus mudināja arī bažas par pieaugošo noziedzības līmeni valstī, kā arī, lai izvairītos no liekām raizēm un mierīgi nosvinētu svētkus, nedomājot par to, kas var notikt ar māju vai dzīvokli. Protams, uz tik īsu brīdi apdrošināt īpašumu nav iespējams, taču uzzinot reālās īpašumu apdrošināšanas izmaksas, kas ir pietiekami zemas, cilvēki izvēlas iegādāties apdrošināšanu uz ilgāku periodu."

Pirms Līgo svētkiem cilvēki galvenokārt apdrošina savu īpašumu pret zādzībām, uguns nelaimi, nopludināšanu, kā arī apdrošina mantu dzīvoklī. Tāpat privātmāju īpašnieki apdrošina ne vien māju, bet arī citas ēkas un būves.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV