Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Sadarbībā ar kompāniju „JTI" uzsākts projekts LU senioru integrācijai

Laine Vose, 16.06.2010. 13:04

Uzsākts projekts „Latvijas Universitātes Senioru kluba integrācija modernā sabiedrībā" ar mērķi veicināt Latvijas Universitātes (LU) senioru apvienības dalībnieku iesaisti un integrāciju mūsdienu sabiedrībā, sniedzot pieredzi un zināšanas arī citiem senioriem - līdzgaitniekiem.

Projekts tiks realizēts, sadarbojoties kompānijai „Japan Tobacco International", LU Fondam un LU Senioru klubam. Šogad projekta aktivitātēm kompānija „Japan Tobacco International" novirza 7 000 latu.

„Vēlamies būt atbildīgi sabiedrības pārstāvji, atbalstot kultūras pasākumus un seniorus visā pasaulē. Kopš 1994.gada, kad mūsu uzņēmums sāka savu darbību Latvijas tirgū, ar filantropijas mērķiem paredzēto budžetu esam sekmējuši kultūras pasākumu pieejamību Latvijā, atbalstot Hermaņa Brauna fonda iniciatīvas. Tagad pienākusi diena arī LU senioru apvienībai, lai viņi nejustos aizmirsti un izolēti no mūsdienas sabiedrības, turklāt viņu pieredze ir būtiska mums visiem," norāda kompānijas „Japan Tobacco International" Latvijas filiāles vadītājs Oļegs Karatuns.

Lai LU Senioru klubam materiālie līdzekļi nebūtu šķērslis pilnvērtīgai dzīvei un uzsākto aktivitāšu turpināšanai, kā arī jaunu aktivitāšu attīstīšanai, no kā iegūtu maksimāls sabiedrības locekļu skaits, uzsākts projekts, kas ietver aktivitātes trīs gadu garumā.

Šogad projekta ietvaros plānots apgūt mecenātisma vēstures un kultūras kursu, apmeklējot diskusiju kluba nodarbības ar nozares ekspertu dalību un teātra izrādes, kā arī piedalīties zinātniskajās konferencēs.

Tāpat tiks apgūts angļu valodas pamatzināšanu kurss. Lai gūtās prasmes realizētu, paredzēts LU mecenāta Ceroņa Bīlmaņa privātās bibliotēkas apmeklējums, kur grāmatas pieejamas tikai angļu valodā, kā arī notiks pieredzes apmaiņas brauciens uz Stokholmas Universitāti, lai izzinātu Zviedrijas senioru pieredzi.

Senioru kluba dalībnieki papildinās zināšanas medicīnas un finanšu līdzekļu plānošanas jautājumos, kur lekcijas pasniegs LU Medicīnas fakultātes un Ekonomikas un vadības fakultātes pārstāvji. Tāpat iecerēts apgūt datorapmācību kursu, lai datoru varētu lietot pamatfunkciju veikšanai.

Šā gada projekta noslēgumā iecerēta fotoizstāde, lai dalītos ar pieredzēto.

LU Senioru apvienība ir universitātes ilggadīgu mācībspēku un darbinieku biedrība, kas apvieno vairāk nekā 300 brīvprātīgi iestājušos biedrus, kas pensionējušies un vēlas saglabāt saites ar LU, justies kā pilnvērtīgi agrākā kolektīva locekļi un dzīvot pilnvērtīgu sabiedrisko dzīvi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV