Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Bezdarbnieka pabalstam var pieteikties, izmantojot e-parakstu un nestāvot rindās

Ieva Līne, 16.06.2010. 17:19

No jūnija vidus bezdarbnieka pabalstam ir iespējams pieteikties elektroniski, izmantojot e-parakstu, kas ir oficiāla alternatīva līdzšinējai iesniegumu aizpildīšanai kādā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļām klātienē. Attiecīgi grozījumi MK noteikumos stājušies spēkā šā gada 12.jūnijā.

Tas ir daudz operatīvāk un ērtāk, jo vairs nevajag nekur braukt un stāvēt garajās rindās, kā tas bija līdz šim, bet visu var nokārtot ar datora un interneta palīdzību sev vēlamā laikā un vietā.

"Šī ir vēl viena laba iespēja, kā Latvijas iedzīvotāji var praktiski izmantot e-parakstu, atvieglojot dzīvi gan paši sev, gan arī vienlaikus mazinot VSAA darbinieku noslodzi. Turklāt e-paraksta cenas šobrīd ir pietiekami draudzīgas, lai ieguldījums atmaksātos samērā īsā laikā," uzskata VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) Sertifikācijas pakalpojumu daļas vadītāja Zane Silgale.

VSAA apkopotā statistika liecina, ka pēdējos mēnešos bezdarbnieka pabalstam vidēji mēnesī piesakās gandrīz 6000 bezdarbnieku.

Iesniedzot dokumentus elektroniski, nebūs jāuzrāda personu apliecinošus dokumentus un sociālās apdrošināšanas stāžu apliecinošus dokumentus, ja šīs ziņas par personu jau ir VSAA rīcībā.

Izmantojot drošu elektronisko parakstu, VSAA elektroniski var pieteikties arī citiem pakalpojumiem, piemēram, apbedīšanas pabalstam, pārmaksāto valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu atmaksai, fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plāna maiņai, pievienošanos fondēto pensiju shēmai u.c.

1.jūnijā apritēja gads, kopš LVRTC ir oficiāli pārņēmis sertifikācijas pakalpojumu saistības no Latvijas Pasta. Lai veicinātu e-paraksta izmantošanu, LVRTC gada sākumā būtiski samazināja e-paraksta paku un laika zīmogu cenas: e-paraksta viedkartes ar noteiktu laika zīmogu skaitu var iegādāties, sākot no Ls 9,99 ar PVN. Viedkarte ir derīga divus gadus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV