Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atbalsta Igaunijas dalību eirozonā

Iveta Ķelpe, 16.06.2010. 17:24

Šodien Eiropas Parlaments atbalstīja Igaunijas dalību eirozonā no 2011. gada 1. janvāra. Par atbalstu eiro ieviešanai balsoja 589 deputāti, 40 balsoja pret, 52 atturējās.

Rezolūcijā uzsvērts, ka Igaunija izpildījusi nepieciešamos kritērijus, pateicoties smagam darbam, ko veikusi gan valdība, gan igauņu tauta. Deputāti arī norāda uz Eiropas Komisijas paziņojumu par to, ka ES Statistikas birojs Eurostat ir pārbaudījis Igaunijas institūciju sniegtos statistikas datus.

Par ziņojumu atbildīgais deputāts Edward Scicluna (Edvards Scikluna (S&D, Malta)) debašu laikā atzina: "Tas ir ļoti nozīmīgi, ka tik maza valsts klauvē pie eirozonas durvīm šādas smagas finansiālas, ekonomiskas un sociālas krīzes laikā. Tas ir pozitīvs apliecinājums ne tikai par dalībvalsti, bet arī par pašu eirozonu,"

Deputāti arī aicina Igaunijas iestādes paātrināt praktisko sagatavošanos pārejai uz eiro un nodrošināt, lai eiro ieviešana netiktu izmantota slēptai cenu celšanai. Vienlaikus rezolūcija aicina Igaunijas valdību saglabāt modrību, jo cenu stabilitātes riski un makroekonomiskā nestabilitāte vienmēr būs aktuālo jautājumu lokā.

Plašākā kontekstā rezolūcijā uzsvērtas arī atšķirības starp Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās Bankas ziņojumiem jautājumā par cenu stabilitātes ilgtspējību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV