Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Rīgā norisināsies starptautiska vasaras universitāte

Jūlija Rajevska, 17.06.2010. 10:19 | komentāri (1)

Jau 19. jūnijā - 2. jūlijā Rīgā ieradīsies 24 studenti no dažādām Eiropas valstīm, lai piedalītos AEGEE-Rīga rīkotajā vasaras universitātē "Jump into Latvian summer: 4ever young, 4ever active".

Eiropas Studentu forums (AEGEE) ir viena no lielākajām bezpeļņas studentu organizācijām Eiropā, kas tiek pārstāvēta vairāk kā 240 pilsētās 43 Eiropas valstīs, tostarp arī Rīgā, Latvijā. Organizācijas mērķis ir veicināt Eiropas vienotību, sekmēt atvērtas un tolerantas sabiedrības veidošanos, stiprināt demokrātiju un cilvēktiesības, kā arī starpvalstu sadarbību, mobilitāti un Eiropas dimensiju izglītībā. AEGEE-Rīga aktīvi organizē izglītojošus seminārus, apmācības, lekcijas, kā arī kultūras apmaiņas programmas. Visas organizācijas aktivitātes ir tās biedru brīvprātīga darba rezultāts.

Vasaras universitāte ir svarīgākais un lielākais AEGEE projekts, kas notiek visos 240 lokālos katru vasaru. Pasākuma dalībnieki ir studenti – AEGEE biedri, kas diskutē par svarīgiem mūsdienu jautājumiem un dalās savā pieredzē par jauniešu aktivitātēm. Vasaras universitāte ir vieta, kur 2 nedēļas gan jauni, gan arī jau pieredzējuši studenti no dažādām Eiropas valstīm var tikties un diskutēt par tiem aktuālām tēmām, dalīties ar viedokļiem, izzināt citu valstu pārstāvju tradīcijas un dzīves uztveri, dzīves veidu, rast priekšstatu par vērtībām, kas ir universālas, mācīties jaunas valodas un pats galvenais – ar neformālās izglītības metožu palīdzību smelties pieredzi.

Šogad AEGEE-Rīga rīkotās vasaras universitātes galvenais mērķis ir iepazīstināt Eiropas jauniešus ar ne tik plaši zināmo Latvijas dabu, iepazīstināt ar latviešu svētku svinēšanas tradīcijām, organizējot darba grupas un kopīgi apskatot folkloru saistībā ar Jāņu svinēšanu. Pasākuma uzdevums ir panākt augstākminēto, radot un attīstot latviešu un ārzemju jauniešu sapratni par Latvijas dabu, tradīcijām, kā arī kultūru atšķirības ir sasaistītas ar dabas īpatnībām, sniedzot tiem dažādu informāciju un pieredzi, rosināt aktīvas diskusijas. Ar šo pasākumu vēlamies arī pievērst uzmanību aktīvam dzīvesveidam. Tāpēc dalībniekiem būs jaizzin Rīga un Latvijā piedaloties izdzīvošanas spēlēs, komandas saliedēšanas pasākumos, spēlēs, utt.

Lielākai daļai no dalībniekiem tā būs pirmā viesošanās Latvijas galvaspilsētā, tādēļ projektam ir būtisks ilgtermiņa rezultāts - tas veidos ārvalstu studentu priekšstatus par Rīgu un Latviju kopumā. Savus iespaidus jaunieši stāstīs savās ģimenēs, draugu lokā, kā arī universitātēs un pārstāvētajās studentu organizācijās, tādējādi nesot Rīgas un Latvijas vārdu Eiropā.

Projektu realizējam pateicoties mūsu atbalstītājiem: City Lounge hostelim, SIA "Unilever Baltic LLC", Fazer maiznīcai, Latvijas Zaļajam Punktam, Ādažu čipsiem, Dreamer vīnam, Red Bull, Ozo Golf Club.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV