Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Publicēts domino šotu šova Pasaules rekorda video

Ģirts Avotiņš, 17.06.2010. 11:54

Bārmeņu biedrība Lords of Liquids ir publicējusi video, kurā redzams kā Tirdzniecības centrā Dauga, Ogrē, 11. jūnijā tika uzlabots Pasaules rekords domino šotu šovā, nepilnās divās minūtēs izveidojot 1111 Bacardi Mojito kokteiļus.
Publicēts domino šotu šova Pasaules rekorda video

Galerijas:

Bārmeņu biedrība Lords of Liquids ar savu komandu, kura nu jau nosaukta par Dauga World Record Team jūnija sākumā meta izaicinājumu Pasaules rekordam vienā no grūtākajiem bārmeņu trikiem – domino šotu šovā. Šī trika būtība ir balstīta uz domino kauliņu gāšanās principa – pirmā krītošā šota glāze pagrūž katru nākamo glāzi, izraisot ķēdes reakciju, kuras rezultātā visas uz lielajām glāzēm saliktās mazās šotu glāzītes secīgi sakrīt lielajās glāzēs un, to šķidrumiem sajaucoties, tiek iegūti daudz kokteiļi.

Pēc vairākiem treniņiem un mēģinājumiem Dauga World Record Team, pateicoties savas idejas atbalstītājiem TC Dauga, Bacardi, Gemoss un www.321.lv, 11. jūnija pēcpusdienā patērēja astoņas stundas, lai sagatavotos Pasaules rekorda pārspēšanai. Šo stundu laikā komanda aktīvi izpakoja 2222 glāzes, kārtoja tās 105 metrus garā spirālē uz improvizētas skatuves / bāra letes, lēja lielajās glāzēs limonādi Sprite un gatavoja īpašu Bacardi Mojito kokteili no Monin sīrupiem un Bacardi ruma, lai to salietu mazajās glāzītēs, kas pēc pieliešanas uzmanīgi bija jānovieto uz lielajām glāzēm. Īpašs, zaļš kokteilis tika izveidots arī mazākajiem Dauga World Record Team atbalstītājiem, kuri Māra Grigaļa mudināti atbalstīja rekordu komandu.

Tikai desmit minūtes pirms iepriekš nospraustā rekorda uzstādīšanas laika, līdz ar pēdējo vietā nolikto glāzi, tirdzniecības centra Dauga foajē beidzās darba duna un gaisā virmoja spriedze, jo nevienam, ne bārmeņiem, ne līdzjutējiem nebija skaidrs, vai viss ir izdarīts pareizi un vai izdosies pārspēt iepriekšējo zināmo Pasaules rekordu – 1007 kokteiļus.

Tieši kā plānots 11. jūnijā pulksten 23:00 tirdzniecības centra Dauga valdes priekšsēdētājs Edgars Kapusts ar pirmo glāzi aizsāka domino šotu šova ķēdes reakciju. Šīs iespējams bija Lords of Liquids bārmeņu komandas mūža spraigākās divas minūtes, jo nevienam nebija pārliecība, ka process noritēs bez jebkādas aizķeršanās un ka izdosies uzstādīt jaunu Pasaules rekordu. Taču viss notika kā bija plānots, ja neskaita to, ka domino šotu šovs notika pusotru reizi ilgāk kā sākumā tika aprēķināts.

Bārmeņu biedrība Lords of Liquids pateicas visiem atbalstītājiem, kuri noticēja šai trakajai idejai un palīdzēja to realizēt dzīvē.

Diemžēl ne viss šajā pasākumā noritēja kā plānots - Lords of Liquids bārmeņi, gatavojot šo pasākumu paļāvās uz līdzjutēju un skatītāju godaprātu, taču pēc šī pasākuma kļuva skaidrs, ka vairāki simti glāžu komplektu ir pazuduši. Vienīgi atliek cerēt, ka katrs, kurš šīs glāzes pretēji pasākuma vadītāja aicinājumam, aiznesa mājās, vienmēr atcerēsies, ka tieši ar šīm glāzēm Ogrē tika uzstādīts pasaules rekords un no tām dzers tikai un vienīgi Bacardi Mojito kokteiļus.

Pasaules rekorda video: http://vimeo.com/12607677

Foto: Kaspars Freimanis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV