Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Ar Skonto Būves atbalstu Latvijā uzsāk pirmā eko vilcieniņa SBānītis ražošanu

Ilze Meirupska, 17.06.2010. 13:13

Latvijā uzsākta pirmā eko vilcieniņa jeb SBānīša ražošana. Plānots, ka jau jūlijā tas izbrauks Vērmanes dārzā Rīgā, lai visas vasaras garumā nodrošinātu izklaidi ne tikai bērniem un viņu vecākiem, bet arī pilsētas viesiem. Brauciens SBānītī ikvienam būs pieejams bez maksas. Eko vilcieniņu radījuši Latvijas meistari, un tas tapis pateicoties uzņēmuma Skonto Būve un tā vadītāja Gunta Rāvja finansiālam atbalstam.
Ar Skonto Būves atbalstu Latvijā uzsāk pirmā eko vilcieniņa SBānītis ražošanu

SBānītis ir videi draudzīgs, no dabiskiem materiāliem veidots vilcieniņš, kas tiks darbināts ar elektromotora palīdzību un veiks izlaides braucienus pa parku. Patlaban jau izveidots tā finiera karkass, un drīzumā pēc īpašām skicēm to apkrāsos Latvijas mākslinieki.

SBānītis būs pirmais Latvijā ražotais eko vilcieniņš, kura tehnoloģiju izstrādājis un pilnībā izgatavojis uzņēmums Lec un minies. Atbalstot Latvijas uzņēmumus un inovatīvas, cilvēkiem draudzīgas un vērtīgas idejas, kas turklāt radītas, lai sniegtu prieku Latvijas bērniem, finansiāli šo projektu atbalsta SIA Skonto Būve valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis, kurš nodrošinās, ka vilcieniņš visu vasaru būs pieejams ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim.

Lec un Minies ir dinamisks, strauji augošs Latvijas uzņēmums, kas piedāvā dažādas aktīvas atrakcijas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Uzņēmums kopš 2002. gada strādā, lai sniegtu cilvēkiem veselīgu izklaidi un pozitīvas emocijas neierobežotā daudzumā. Lec un Minies aicina būt aktīviem, laiku pavadot brīvā dabā – gan vienatnē, gan draugu vai ģimenes lokā.

Skonto Būve ir viens no vadošajiem uzņēmumiem un lielākais nodokļu maksātājs būvniecības nozarē Latvijā, kas spēlē nozīmīgu lomu valsts infrastruktūras attīstībā. Piecpadsmit pastāvēšanas gadu laikā Skonto Būve sniegusi savu ieguldījumu, profesionalitāti un pieredzi Latvijas valstij un sabiedrībai nozīmīgu objektu tapšanā. Līdzās tiešajai darbībai, uzņēmuma vadītājs Guntis Rāvis īstenojis ievērojamus mecenātisma projektus, tai skaitā akciju, kuras laikā ar sabiedrības atbalstu tika renovēta Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāle.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV