Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas Universitātes Zinātnes kafejnīcā ar saviem pētījumiem iepazīstinās jaunie zinātnieki

Latvijas Universitātes Preses centrs, 18.06.2010. 10:29

30.jūnijā plkst. 18.00 Latvijas Universitātes kafejnīcā (Raiņa bulv. 19) notiks Zinātnes kafejnīcas pasākums ar ESF projekta „Atbalsts doktora studijām Latvijas Universitātē" mērķstipendiātu dalību un atbalstu. Šoreiz pasākums būs veltīts jauno zinātnieku pētījumiem par līderību, krīzi un humoru.

Runājot par līderību, daudz izmanto „izcilo cilvēku pieeju" – identificē galvenās personības iezīmes, lai izprastu, kas ir noteicošie faktori līdera rakstura izveidē, pēta izcilu personību un līderu autobiogrāfijas un mēģina tās kopēt.

Viens no līderiem ir arī skolas direktors. Viņa galvenā funkcija ir vadīt skolu, rosināt pedagoģisko kolektīvu radošam darbam. Direktors darbojas sistēmā „cilvēks – cilvēks". Vienlaikus viņš ir „priekšnieks" un „padotais". Kādas īpašības ir nepieciešamas skolas direktoram? Par to uzzināsim kafejnīcā. Tāpat noskaidrosim, kā zinātniski var pētīt humoru un daudzas citas lietas.

Jaunie zinātnieki stāstīs par saviem pētījumiem.

Anda Upmane – par darbu „Apmierinātību ar dzīvi prognozējošie faktori: kvalitatīva un kvantitatīva pieeja".

Klaudio Andress Rivera (Claudio Andres Rivera) klāstīs par darbu „Līderības prasmju attīstīšanas modelis krīzes laikos".

Andris Sarnovičs stāstīs par savu pētījumu „Cilvēkresursu mērķtiecīga attīstība valsts pārvaldē un tās pilnveidošanas virzieni".

Savukārt Ineta Daiktere – "Skolas vadītāja loma skolas kultūras veidošanā".

Zinātnes kafejnīcu noslēgs Ieva Stokenberga ar pētījumu „Humora loma stresa pārvarēšanas procesā".

Pasākumu, kā vienmēr, vadīs Dr. Juris Šteinbergs – zinātnieks un populāra TV raidījuma seja.

Zinātnes kafejnīcas diskusija notiks brīvā stilā pie kafijas tases vai sulas glāzes, kas kafejnīcas apmeklētājiem būs par brīvu.

Par Zinātnes kafejnīcu

Zinātnes kafejnīcas mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru skolotājam, skolēnam, studentam, ierēdnim, bibliotekāram, uzņēmējam un pensionāram interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu.

Papildu informācija par Zinātnes kafejnīcu LU portālā http://www.lu.lv/petnieciba/komunikacija/kafejnicas/

Visi laipni aicināti apmeklēt Zinātnes kafejnīcas pasākumu!

Zinātnes kafejnīca būs skatāma arī tiešraidē Latvijas Universitātes portālā: www.lu.lv/tiesraide

Papildu informācija:

Ligita Liepiņa
Tālr.: 67034481
E-pasts: ligita.liepina@lu.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV