Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Skolēni piedalās amfiteātra tapšanā „Likteņdārzā"

Kristīne Atraste, 18.06.2010. 14:31

Skolēni no visas Latvijas ved uz „Likteņdārzu" laukakmeņus, dodot savu ieguldījumu tā centrālās daļas – memoriālā dārza amfiteātra – tapšanā. Pelēkie laukakmeņi saskaņā ar projekta autora Šunmjo Masuno vīziju simbolizēs Sirmo saulrietu.

20 - 30 cm diametra apaļi pelēka granīta akmeņi tiek saņemti „Likteņdārzā" kā X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku ieguldījums projekta tapšanā. Akmeņi pagaidām tiek novietoti „Likteņdārzā" norādītā vietā pie autostāvvietas. Informācija par katru ziedoto akmeni – kas, kad akmeni un no kurienes atvedis, kam šis ziedojums ir veltīts - sadarbībā ar SIA "Metrum" tiks atspoguļots projekta mājas lapā - www.liktendarzs.lv.

10. jūnijā pirmie savus akmeņus pelēkā akmens krāvumam atveda Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki. Svētku rīkotāji – Valsts izglītības satura centrs – nāca ar savu iniciatīvu iesaistīt svētku dalībniekus „Likteņdārza" tapšanā un, braucot uz svētkiem Rīgā, ievest savu akmeni „Likteņdārza" amfiteātrim.

Projekta autora Šunmjo Masuno iecerē "Likteņdārzs" ir kā simfonija septiņās daļās, kas simbolizē dabas un cilvēka harmoniju. Dārza amfiteātra daļa ar nosaukumu - Solījums jeb Sirmais saulriets - sākas ar akmeņu iesegumu. Tam seko ūdens kanāls, kas simbolizē cietušo cilvēku izlietās asaras, un beidzas ar pieminekļa kalniņu, ko veido 600 000 pelēku akmeņu, ko atveduši un sakrāvuši cilvēki savu tuvinieku piemiņai.

Katrs ir aicināts atvest akmeni savu tuvinieku piemiņai, tā palīdzot tapt „Likteņdārza" memoriālā dārza amfiteātrim. Visi, kas ved akmeņus, lūgti iesniegt informāciju vai nu elektroniski info@koknesesfonds.lv vai papīra formā uz vietas „Likteņdārzā", lai informāciju varētu apkopot, reģistrējot cilvēkus kas un kam to ir veltījuši.

„Likteņdārzs" ar visas tautas atbalstu top uz salas Koknesē, Daugavas vidū. Tā ir vieta, kur sastopas pagātne, tagadne un nākotne. Vieta, kur rast mierinājumu, smelties spēku un gūt iedvesmu piepildīt sapņus. „Likteņdārzs" top kā mūsu gadsimta Brīvības piemineklis un vieno visas paaudzes. Katram ir iespēja piedalīties tā tapšanā – ar savu darbu, laiku, labām domām un līdzekļiem.„Likteņdārza" īstenotājs ir „Kokneses fonds". Tuvāka informācija par „Likteņdārza" tapšanas gaitu un atbalstītājiem – www.liktendarzs.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV