Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

LNB lūdz uzņēmēju atbalstu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība, 21.06.2010. 15:32

Šobrīd Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiek grāmatu glābšanas darbi. Bīstamā situācijā patlaban atrodas vēl vairāk nekā 70 tūkstoši krātuves grāmatu, kas atrodas iegruvuma tuvumā. Grāmatu evakuācijai piesaistīti brīvprātīgie palīgi, kuri strādās šodien un rīt visas dienas garumā.

LNB lūdz atsaukties uzņēmējus - pārtikas ražotājus un palīdzēt nodrošināt ar dzērieniem un uzkodām brīvprātīgos, kuri evakuē grāmatas. Uzkodas un dzērienus lūdz nogādāt LNB Centrālajā ēkā K. Barona ielā 14.

Paldies uzņēmējiem, kas jau atsaukušies: "RIMI", "Kafijas nams", restorāns "Bergs", Benjamiņa nama restorāns, "Hanzas maiznīca" un "Lango".

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenajā grāmatu krātuvē Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 14 piektdien, 18.jūnijā plkst.15:00 mitruma dēļ ielūzusi grīda un aptuveni 1200 ārzemju literatūras jaunākās un lasītāju vispieprasītākās grāmatas iekrita pagraba stāvā un atrodas ūdenī. Tās šobrīd tiek restaurētas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV