Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valmieras pilsētas svētkos būs plaša kultūras un atpūtas pasākumu programma

Elīna Neimane, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste, 22.06.2010. 09:50

Šovasar 2. un 3. jūlijā Valmieras pilsēta svinēs savu 727.dzimšanas dienu. Abu svētku dienu laikā valmieriešiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta daudzveidīga atpūtas un izklaides programma, lai ikvienam šos svētkus padarītu īpašus.
Valmieras pilsētas svētkos būs plaša kultūras un atpūtas pasākumu programma

Piektdien, 2.jūlijā, no plkst.19 norisināsies netradicionāls svētku atklāšanas pasākums - vairāk kā 300 valmieriešu veidos Valmieras pilsētas uzrakstu Rīgas un Lāčplēša ielas krustojumā pie Rātslaukuma. Izveidoto uzrakstu iemūžinās fotogrāfijās no Sv.Sīmaņa baznīcas torņa un pēcāk tiks izgatavotas svētkiem veltītas pastkartes. No plkst.20 ikviens svētku apmeklētājs aicināts iepazīt astoņus stāstus par Valmieru, piedaloties vēsturiskajās spēlēs un mistērijās, kas norisināsies Valmieras pilsdrupu teritorijā, Rātslaukumā, kā arī pie Hanzas sienas. Gan lieliem, gan maziem svētku viesiem būs iespēja iepazīt astoņus gadsimtus un pilsētas vēsturi tajos, piedaloties dažādās spēlēs un atrakcijās. Būs iespēja nogaršot arī tradicionālos gardumus un nofotografēties vēsturiskos tērpos. Plkst.23 pie Valmieras Kultūras centra kino mīļotāji aicināti uz brīvdabas kino seansu, kurā varēs noskatīties kinorežisora Jāņa Streiča jaunāko spēlfilmu "Rūdolfa mantojums". Labvēlīgos laikapstākļos no plkst.23 ikviens varēs baudīt romantisko nakti promenādē pie ezeriņa, kur skanēs dzīvā mūzika.

Sestdien, 3.jūlijā, jau no plkst.9 Rātslaukumā darbosies amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādas amatnieku darinātas lietas un lauku labumus no zemnieku saimniecībām. No plkst.10 pie Valmieras pilsdrupu estrādes bērnus un viņu vecākus uz savas īpašas grāmatzīmes izveidošanu aicinās bibliotēkas Puķu meitene. Mazajiem svētku dalībniekiem paredzētās aktivitātes norisināsies arī pie Hanzas sienas un Valmieras Kultūras centra, kur bērniem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, izpaust savu talantu pie brīvā mikrofona, kā arī piedalīties bērnu disenītē.

Svētkiem par godu vairākas aktivitātes sarūpējušas arī Valmieras pilsētas jauniešu organizācijas. Jauniešiem paredzētās aktivitātes jau no plkst.9 norisināsies pilsētas slidotavā, Rīgas ielā 43. Jaunieši veidos arī svētku torti Valmieras pilsētai - instalāciju no dabas materiāliem. Jauniešu laukuma apmeklētājiem būs iespēja spēlēt lielās paslēpes, kur meklētāju lomās iejutīsies arī Valmierā pazīstami cilvēki, piedalīties ātrēšanas un ķerru sacensībās. Norisināsies arī smieklīgāko smieklu konkurss un velo fashion show, kurā ikviens pilsētas svētku apmeklētājs aicināts izgreznot savu braucamo - velosipēdu, skrituļslidas, rolleri, motociklu vai kādu citu nelielu braucamrīku. Pēc tam notiks izgreznoto braucamrīku parāde virzienā uz pilsētas centru. Svētku viesi varēs baudīt arī ielu mūzikas koncertu, kurā muzicēs talantīgie Valmieras pilsētas jaunieši. Jauniešu laukumā tiks dots starts arī orientēšanās pasākumam "Ieklausies pilsētā!", kura laikā būs jāatrod dažādi kultūrvēsturiskie kontrolpunkti Valmieras pilsētas teritorijā un jāiemūžina fotogrāfijās pie tiem sava klātbūtne Uzvarētāji būs tie, kuri visīsākajā laika posmā atradīs visvairāk objektu. Īpašu balvu saņems dalībnieks, kurš būs izveidojis atraktīvāko fotogrāfiju. Kopumā dalībniekiem jāatrod 12 kultūrvēsturiskie objekti.

Svētku ietvaros būs iespēja iepazīt arī Valmieras novada fonda darbību, piedaloties dārza svētkos, kas tiek rīkoti par godu fonda piecu gadu jubilejai. Interesenti varēs iemācīties salikt "Pārtikas grozu", atstāt savus vēlējumus fondam "Labo vārdu lādītē", iepazīties ar fonda cilvēkiem "draudzīgo sarunu stūrītī", kā arī piedalīties citās aktivitātēs.

Sportisko aktivitāšu mīļotājiem būs iespēja piedalīties "Valletas ģimeņu sporta dienā", kas norisināsies Dīvaliņa pļavās. Draudzīgā atmosfērā gan lieli, gan mazi varēs piedalīties sportiskās un radošās aktivitātēs piecās disciplīnās, kā arī notiks lielais ģimenes skrējiens un lielā stafete. Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts spēkavīriem, kā arī spēka un cīņas sporta veidu festivāls "Valmiera 2010". Pauku priedēs notiks riteņbraukšanas sacensības MTB krosā sievietēm un vīriešiem, savukārt Daliņa pludmalē - Valmieras pludmales volejbola atklātais čempionāta 5.posms "Valmieras pilsētas svētki". Viens no interesantākajiem sestdienas svētku pasākumiem iecerēta Pel parāde - Valmieras uzņēmumu, organizāciju, iestāžu, ģimeņu un draugu apvienību veidoto atraktīvo peldošo objektu šovs pa Gauju virzienā no airēšanas slaloma trases virzienā uz pilsētas tiltu.

Svētku noslēgumā plkst.19 Valmieras pilsētas estrādē notiks svētku koncerts, kura laikā tiks pasniegti jau tradicionālie apbalvojumi Goda un Gada Valmierietis. Koncertā klausītājus priecēs komponista Jāņa Lūsēna koncertprogramma "Tautas laiks", kurā piedalīsies Kristīne Zadovska, Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels un Uģis Roze. Uzstāsies arī grupa "Romiros", savukārt nakts ballē spēlēs grupa "911". Ieeja svētku koncertā un nakts ballē būs bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV