Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Izvēlas studēt uzņēmējdarbību, jurisprudenci un vides zinātnes

Ilze Gabrāne, 29.06.2010. 09:06

Kā liecina pēc Rīgas Juridiskās augstskolas pasūtījuma veiktās Draugiem.lv aptaujas rezultāti, jurisprudence joprojām ierindojas TOP 3 izvēlē*, izvēloties savu profesiju nākotnē. Kā norāda augstskolas pārstāvji, izglītības iestāžu izvēlē svarīgākais kritērijs ir piedāvāto studiju programmu kvalitāte.

Starp trīs iecienītākajiem studiju virzieniem pirmajā vietā ierindojas uzņēmējdarbība (32%), bet nākamo pozīciju dala jurisprudence (15%) un vides zinātnes (15%). Savukārt trešo vietu topošo studentu izvēlē ar 13% dala informācijas tehnoloģijas un komunikācijas, bet ceturto vietu ieņem diplomātija un starptautiskās attiecības (12%).

„Jurisprudence joprojām saglabā stabilas pozīcijas pieprasītāko studiju izvēles TOP 3. Vienlaikus, līdz ar jauniešu prasību pieaugumu pēc kvalitatīvas izglītības, palielinās tieši starptautiska līmeņa studiju nozīmība. Tādēļ mūsu konceptuāli jaunās bakalaura studiju programmas, kas notiks angļu valodā, piesaistot starptautiskos un vietējos mācībspēkus, būs stabils pamats topošajiem juristiem un diplomātiem, uzsākot savu profesionālo darbību gan Latvijā, gan ārvalstīs," stāsta Džordžs Ulrihs (George Ulrich) Rīgas Juridiskās augstskolas rektors.

Vērtējot topošo studentu izvēli, interesanti vērot, ka jurisprudence saistošāka ir sievietēm – to vēlētos studēt 18% sievietes, savukārt vīrieši – 12%. Aptaujas rezultāti rāda, ka ceturtā daļa respondentu, kas savu izvēli izdarītu par labu jurisprudences studijām ir vecumā no 25 gadu vecuma, kas liecina par jurisprudences kā mērķtiecīgu studiju izvēli, atbilstoši profesionālajām interesēm.

Sākot ar 2010.gada studiju gadu Rīgas Juridiskā augstskola līdztekus septiņām akreditētām maģistrantūras programmām piedāvā arī divas jaunas bakalaura programmas – „Tiesības un bizness" un „Diplomātija un starptautiskās attiecības". Jaunās Rīgas Juridiskās augstskolas piedāvātās bakalaura programmas balstās uz integrētu pieeju, kurā tiek apvienotas tiesību studijas ar izvēlēto profesionālo darbības virzienu. Pateicoties ārvalstu pasniedzējiem un pieaicināto nozares speciālistu starptautiskajām kompetencēm, augstskola nodrošina starptautisku profesionālās izaugsmes vidi tepat Latvijā.

*šeit un turpmāk, izmantojot pētījuma datus, lūgums norādīt informācijas avotu „Rīgas Juridiskā augstskola".

Aptaujas veicējs pēc „Rīgas Juridiskās augstskolas" pasūtījuma ir Draugiem.lv. Aptauja veikta 2010.gada jūnijā, piedaloties 80 tūkst. respondentiem.

Par bakalauru studiju programmām

„Tiesības un bizness" – integrē starptautisko, salīdzinošo un Eiropas tiesību jautājumus, kā arī ekonomikas, finanšu, tirgzinību un vadības studiju priekšmetus. Programmas mērķis ir apmācīt kandidātus darbam biznesa jomā un starptautiskajā juridiskajā praksē.

„Diplomātija un starptautiskās attiecības" – integrē tiesību, starptautisko attiecību un ekonomikas mācību priekšmetus. Programmas mērķis ir apmācīt kandidātus darbam ārlietu dienestos, starptautiskajās organizācijās un nevalstiskajās organizācijās.

Par Rīgas Juridisko augstskolu

Rīgas Juridiskā augstskola dibināta 1998.gadā un piedāvā iegūt bakalaura un maģistra izglītību tiesību, biznesa, diplomātijas un juridiskās lingvistikas jomās, studējot angļu valodā. Augstskola piedāvā pilna un nepilna laika studijas, piesaistot starptautiski atzītus nozares speciālistus un augsti kvalificētus mācībspēkus no ārvalstīm..

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV