Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Realitātes spēle „Objekts X" vervē slepenos aģentus misijai Līgatnes „Padomju slepenajā bunkurā"

K. Madžiņš, 29.06.2010. 11:11

Realitātes spēle „Objekts –X" vervē slepenos aģentus misijai jau 10. jūlijā plkst. 18.00 Rehabilitācijas centrā „Līgatne" Padomju slepenajā bunkurā. Spēle ir aizraujoša un nedaudz ekstrēma, alternatīva jau ierastajiem izklaides un atpūtas, kā arī tūrisma piedāvājumiem. Spēle aizrauj dalībniekus ar sižetu un neļauj ne mirkli atslābt. Spēles darbība notiek autentiskā bijušās PSRS armijas slepenajā bunkurā, kurš ir paredzēts atomkara draudu gadījumā.

Rehabilitācijas centrā „Līgatne" pirms spēles pieteikušies dalībnieki (rekrutētie aģenti) saņem ekipējumu un slepenu informāciju, ka "PSRS armijas slepenā "Astotā Pārvalde" veikusi slepenus, zinātniskus pētījumus un veikusi izmēģinājumus ar nezināmu vielu. Ir notikusi avārija, kuras iemesli ir nezināmi. Ir izplūdusi indīga viela un atrašanās bunkurā ir iespējama tikai zināmu laika posmu.

Bunkurs ir gandrīz pamests, taču pazemē ir palicis kaut kas, kas pēc iespējas ātrāk jānogādā virszemē. Tas ir "Objekts X". Izsauktajām aģentu specvienībām ir uzdevums - atrast un nogādāt "Objektu X" drošībā virszemē. Par "Objektu X" ir zināms ļoti maz.

Aģentiem, vadoties pēc slepenas izlūkinformācijas, ir jākonstatē "Objekta X" slēptuve. Izmantojot īpaši slepenus instrumentus un aparatūru, aģentiem ir uzdevums lokalizēt "Objektu X" un to saudzīgi nogādāt virszemē. Ja aģenti nespēj paveikt uzdevumu noteiktā laikā, tad bunkurs tiek evakuēts."

„Padomju slepenais bunkurs" ir tūristu iecienīts apskates objekts, kas atrodas Līgatnes novada „Skaļupēs", SIA „Rehabilitācijas centrs „Līgatne" teritorijā. Tas izbūvēts pagājušā gadsimta 80-tajos gados politiskās un valsts varas elites vajadzībām valsts vadīšanai atomkara gadījumā. Padomju armijas slepenajam bunkuram, slepenības zīmogu noņēma tikai 2003. gadā. Bunkurs atrodas 9 metrus zem zemes un ir 2000 m2 liels. Tas ir vienīgais autentiski saglabātais bunkurs Latvijas teritorijā.

Spēlē dalību var ņemt jebkurš cilvēks, kas sasniedzis 12 gadu vecumu. Līdz 12.g.v. spēlē var piedalīties kopā ar vecākiem/aizbildņiem. Spēles dalībnieku maksimālais skaits – 30.

Plašāka informācija un pieteikšanās spēlei:

www.bunkurs.lv
objektsx@rehcentrsligatne.lv

Pietikšanās un uzziņu tālrunis: 64161948; 26467747

www.rehcentrsligatne.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV