Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Latvijas vecāku apvienība kļūst par Eiropas vecāku asociācijas biedru

Aija Tūna, 29.06.2010. 13:59

Pirmsjāņu nedēļas nogalē Milānā, Itālijā, Eiropas vecāku asociācijas (European Parent Association - EPA) dalībnieku kopsapulcē Latvijas vecāku apvienība "Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei - VISI" tika uzņemta EPA afiliēto biedru vidū. Līdz ar pievienošanos EPA Latvijai būs iespēja piedalīties Eiropas līmeņa izglītības politikas veidošanas un lēmumu pieņemšanas procesā.

"Eiropas Vecāku asociācija apvieno karaļus un trūcīgus cilvēkus, prezidentus, zinātniekus, māksliniekus un zemniekus - ikvienu mammu un tēti, sniedzot politisku, praktisku un morālu atbalstu un palīdzību bērnu drošības un izglītības pieejamības un kvalitātes nodrošināšanā. Asociācijas darbības 25 gados izdevies panākt, ka Eiropā izglītības politikas veidošanā vecāku viedoklis tiek ņemts vērā, tāpēc esam patiesi gandarīti, ka beidzot arī Latvijas vecāku intereses tiks pārstāvētas," stāsta Latvijas vecāku apvienības "Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei - VISI" valdes locekle Aija Tūna.

Līdztekus Eiropas vecāku asociācijas dalībnieku kopsapulcei, atzīmējot 25. darbības gadu, notika arī darbības izvērtējuma konference. Tajā uzstājās Itālijas politiķi, kā arī Eiropas Parlamenta viceprezidente Roberta Angelili (Roberta Angelilli), Eiropas Komisijas EACEA Direktorāta izpilddirektors Ralfs Rēders (Ralfs Rahder) un citi, uzsverot, ka ģimenes ir nākotnes pasaules protagonisti, kuri jāuzklausa un ar kuru viedokli ir jārēķinās, un demonstrējot lielo vērību, kas partnerībai ar vecākiem tiek pievērsta Eiropas līmenī.

2004.gadā dibinātā "Latvijas Vecāku apvienība - VISI" pārstāv Latvijas vecāku viedokli sarunās ar ministrijām un citām valsts institūcijām, sekmējot bērnu drošību un izglītības pieejamību un kvalitāti. Apvienība ne tikai uzklausa vecākus, bet arī informē un izglīto, lai varētu notikt kvalitatīva diskusija. Interesantas iespējas vecāku uzklausīšanai un daudzveidīgai iesaistīšanai skolas un vietējās sabiedrības dzīvē tiek izmantotas Sorosa fonda - Latvija SFL iniciatīvas "Pārmaiņu iespēja skolām" ietvaros, demonstrējot pārliecinošus piemērus, kā vietējā līmenī var tikt sniegts kvalitatīvs atbalsts ģimenēm un sekmēta izglītības pieejamība un kvalitāte.

EPA, kas šogad atzīmēja 25.gadskārtu, misija ir veidot partnerības, lai pārstāvētu vecākus nacionālā un Eiropas līmeņa izglītības politikas veidošanas un lēmumu pieņemšanas procesā. EPA ir politiski neitrāla organizācija, kas iestājas par sadarbību starp skolām, vecāku asociācijām un citām ar izglītību saistītām organizācijām Eiropā un nodrošina savstarpēju informācijas apmaiņu starp valstīm un Eiropas institūcijām. EPA īsteno arī projektus, kas sniedz tiešu atbalstu vecāku izglītošanai, sekmē pedagogu profesionālā līmeņa pilnveidošanu, veicina pieredzes apmaiņu un sadarbību. EPA prezidents ir Johanness Teiners (Johanness Theiner).

Jau jūlija vidū Rīgā Latvijas vecāku asociācijas biedriem būs iespēja tikties ar EPA prezidentu, lai spriestu par turpmāko sadarbību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV