Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Valmierieši aicināti atstāt vēstījumu nākotnes Valmierai

Elīna Neimane, 29.06.2010. 14:53

Piektdien, 2.jūlijā, no plkst.20 Valmieras Pilsētas svētku ietvaros valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja iesaistīties vēsturiskās spēlēs un mistērijās, kas veidos astoņus stāstus par Valmieru, ļaujot iepazīt pilsētas vēsturi.

Gan lieli, gan mazi Pilsētas svētku apmeklētāji tiks gaidīti vairākās aktivitātēs Vecpilsētas teritorijā, Rātslaukumā un laukumā pie Hanzas sienas. „Būs iespēja piedalīties pils celtniecībā, apgūt aizsardzības un kara mākslu, piedalīties Lielajā tirgū, izklaidēties viduslaiku galmā, iepazīt seno skolu, Veco aptieku un Lielos izgudrojumus," informē Valmieras Novadpētniecības muzeja direktore Iveta Blūma.

Ikvienam būs iespēja uzbūvēt augstāko pils torni, forsēt Rātsupīti bruņinieka ekipējumā, uzspēlēt dambreti ar galma dāmu, kā arī nogaršot viduslaiku saldumus. Lielo izgudrojumu laukuma fotodarbnīcā ar tērpu palīdzību būs iespēja iejusties dažādu gadsimtu valmieriešu tēlos un iepazīties arī ar pagājušā gadsimta ritošajiem transporta līdzekļiem. To visu kopā savērps gadsimtu labirints zaļajā laukumā pie Hanzas sienas. Lai labirints aizvestu arī nākotnē, Valmieras muzeja darbinieki aicina valmieriešus iesaistīties interesantā akcijā, rakstot savas vēstules - vēstījumus Valmieras pilsētai tuvākā un tālākā nākotnē.

„Aicinām ikvienu uzrakstīt savas vēstules, kas būtu veltītas Valmierai 750 gadu jubilejā - tiem, kas šos svētkus svinēs un organizēs pēc 23 gadiem. Otru vēstuli rakstīsim kā veltījumu pilsētai ar vīziju par to, kā iedomājamies savu pilsētu pēc 100 gadiem - 827 dzimšanas dienā. Bērniem būs iespēja zīmēt nākotnes pilsētu - Valmieru. Vēstules un zīmējumi tiks glabāti Valmieras muzeja krājumā un gados jaunākie muzeja darbinieki cer, ka, sagaidot 750 gadu pilsētas jubileju, kopīgos veltījumus Valmierai varēs celt dienas gaismā. Savukārt 100 gadu tālajā 827 gadu jubilejā gaidīsim mūsu bērnu bērnus, lai tie izvērtē, kā domājām un radījām mūsu kopīgo Valmieru," stāsta Iveta Blūma.

Jau ziņots, ka piektdien, 2.jūlijā, Valmieras pilsētas svētku svinības tiks atklātas plkst. 19 ar Valmieras uzraksta veidošanu Lāčplēša un Rīgas ielas krustojumā. No plkst. 20 ikviens svētku apmeklētājs aicināts iepazīt astoņus stāstus par Valmieru, savukārt plkst. 23 pie Valmieras Kultūras centra kino mīļotāji aicināti uz brīvdabas kino seansu, kurā varēs noskatīties kinorežisora Jāņa Streiča jaunāko spēlfilmu „Rūdolfa mantojums". Labvēlīgos laikapstākļos no plkst. 23 ikviens varēs baudīt romantisko nakti promenādē pie ezeriņa, kur skanēs dzīvā mūzika. Dažādas svētkiem veltītas aktivitātes visas dienas garumā Valmieras pilsētas teritorijā norisināsies arī sestdien, 3.jūlijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV