Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LU Botāniskajā dārzā norisināsies Rīgas Ziedu Balle 2010

LU Preses centrs, 01.07.2010. 10:14

Pašā vasaras vidū visus puķu un dārzu mīļotājus aicina gada lielākie dārza svētki „Ziedu Balle", kas šogad notiks no 8. līdz 11. jūlijam Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā, Kandavas ielā 2. Svētku viesus gaida tikšanās ar Latvijas labāko selekcionāru un dārznieku audzētajām puķēm un stādiem, ainavu arhitektu dārza dizaina paraugiem par tēmu "Tējas laiks", Bonsai kociņu kolekciju, kā arī floristu un tēlnieku veidotajiem vides objektiem.

Ikgadējo „Ziedu Balli" – lielāko Latvijas dekoratīvo augu un dārzu dizaina izstādi – rīko Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs sadarbībā ar Latvijas Dārzu biedrību. Svētku viesus Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2 no 8. līdz 11. jūlijam priecēs augu bagātība un dārznieku, selekcionāru, ainavu arhitektu, floristu un tēlnieku radošais veikums. Ballē būs lieliska iespēja iedvesmoties sava dārza izveidei un baudītu vasaru, veldzējoties rožu, liliju, vasaras puķu un citu – gan ziedošu, gan neziedošu augu krāsu un smaržu burvībā.

Šī gada jaunums – ainavu arhitektu konkurss par tēmu „Tējas laiks". Skatītāju vērtējumam tiks nodoti pārdesmit dārza dizaina paraugi. Tēju un ārstniecības augu cienītajiem būs iespēja iepazīt, nobaudīt un iegādāties dažādas zāļu tējas. Balles laikā notiks floristu plenērs, kurā radītie teiksmainie veidojumi rosinās fantāziju jebkuram augu mīļotājam. Eksotikas cienītājiem sarūpēta Latvijā audzētu Bonsai kociņu izstāde.

Sestdien, 10. jūlijā plkst.. 12.00 brīvdabas koncertā jauniešu vokālā grupa „Dominante" izpildīs Jura Ludženieka dziesmas no cikla "Gandrīz grēksūdze". Balli krāšņos J. Rozentāla mākslas skolas audzēkņu veidotie vides objekti un Latvijas tēlnieku centra vadītāja Ģirta Burvja organizētā tēlnieku darbu izstāde, no kuras daļu eksponātu varēs iegādāties izsolē svētdien 11. jūlijā plkst. 15.00. Interesentiem izstādes laikā būs arī iespēja augus iegādāties, bet svētdien - izstādes nobeigumā plkst. 16.00 notiks izstādes eksponātu izpārdošana.

„Ziedu Balle" apmeklētājiem atvērta no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 1,50, pensionāriem un studentiem – Ls 2,00, pieaugušajiem – Ls 2,50, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem – Ls 1,00. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm un politiski represētajām personām, Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem - uzrādot dalībnieka karti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV