Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Brīvdienās saglabāsies saulains laiks bez nokrišņiem

LETA, 03.07.2010. 12:03

Brīvdienās laika apstākļus Latvijā noteiks augsta spiediena apgabals, līdz ar to saglabāsies saulains laiks bez nokrišņiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.
Brīvdienās saglabāsies saulains laiks bez nokrišņiem

Šodien, pūšot mērenam ziemeļrietumu, ziemeļu vējam, gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 25 grādiem, bet Kurzemes piekrastē tā nepārsniegs plus 21 grādu. Dienas vidū piekrastes rajonos vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē.

Savukārt svētdien būs skaidrs un saulains laiks, tādēļ gaisa temperatūra dienas laikā dažviet var sasniegt plus 27 grādus.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka, līdz ar to 5.jūlijā dienā daudzviet īslaicīgi līs, vietām ducinās pērkons. Ziemeļaustrumu vējš iegriezīsies no dienvidiem un pūtīs mēreni, tomēr pērkona laikā vējš būs brāzmains. Kopā ar vēju pirmdien Latvijā ieplūdīs ļoti silts gaiss, tādēļ dienas laikā dienvidaustrumu rajonos gaiss var iesilt pat līdz plus 30 grādiem.

Arī nakts uz pirmdienu būs tveicīga, un gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus 14 grādiem.

Bez nokrišņiem tiks aizvadīta otrdiena, savukārt trešdien Baltijai tuvosies zema spiediena ieplaka no austrumiem, līdz ar to Latvijā daudzviet īslaicīgi līs, vietām ducinās pērkons. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pūtīs mēreni, pērkona laikā tas būs brāzmains. Gaisa temperatūra dienas laikā par diviem līdz trīs grādiem pazemināsies, tomēr nakts stundās tā būtiski nemainīsies.

Nedēļas beigās, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, Latvijā atkal būs pārsvarā sauss un saulains laiks, bet gaisa temperatūra dienas laikā plus 27 grādus vairs nepārsniegs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV