Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vienbalsīgi nolemj izveidot nacionāli konservatīvu partiju apvienību no "Visu Latvijai" un TB/LNNK

LETA, 04.07.2010. 20:10

Šodien vienbalsīgi, visiem klātesošajiem balsojot par, tika izveidota nacionāli konservatīva apvienība "Visu Latvijai"/"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK".

Par apvienības veidošanu balsoja visi 300 klātesošie delegāti.

Apvienība īstenos nacionāli konservatīvu politiku, un tās mērķis būs latviskas, demokrātiskas, tiesiskas un ekonomiski plaukstošas Latvijas valsts izveide, droša nākotne, latviešu valodas pozīciju nostiprināšana, latvisko vērtību uzturēšana un izkopšana, kā arī okupācijas seku likvidēšana.

"Visu Latvijai" valdes līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars kongresā sacīja, ka šodien beidzot ir iespēja izveidot nacionālo spēku apvienību, kas balstīta uz kopīgu mērķi un kopīgu ideoloģiju.

"Šodien Latvijas politikā ideoloģija ir tikai diviem spēkiem - "Saskaņas centram", kuri aizstāv Krievijas intereses un "Visu Latvijai"/TB/LNNK, kas ir par pozitīvu nacionālismu," sacīja Dzintars.

Viņš arī uzsvēra, ka apvienība centīsies panākt latviešu valodas pozīciju nostiprināšanos, lai bez latviešu valodas prasmes nevarētu neviens Latvijas iedzīvotājs nevarētu iztikt.

TB/LNNK pārstāvis Gaidis Bērziņš uzsvēra, ka apvienības veidošanas mērķis ilgtermiņā ir apvienot visus nacionāli domājošos, kuri vēlas strādāt Latvijas labā.

Savukārt TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle kongresa delegātiem ļāva noprast, ka partiju apvienība "Vienotība", kurā ietilpst partija "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai", pieņēmusi lēmumu nesadarboties ar TB/LNNK, kā arī pieļauj iespēju nākotnē sadarboties ar "Saskaņas centru".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV