Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Maskavā būtiski palielinājies pieprasījums pēc Latvijas vīzām

LETA, 05.07.2010. 16:45

Maskavā ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc Latvijas vīzām, aģentūrai LETA sacīja Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja.

Kā stāstīja Skuja, vēstniecībā dienā tiek pieprasītas ap 800 vīzas, bet vēstniecības kapacitāte esot 500 vīzas dienā.

Pašreizējos apstākļos vēstniecības darbinieku skaitu neesot iespējams palielināt, tāpēc esošajiem darbiniekiem jāstrādā līdz vēlam vakaram.

Kā ziņots, nevienā no Latvijas vēstniecībām ārvalstīs nav krities vīzu pieprasījumu skaits, bet gandrīz viscaur vērojams pieaugums, intervijā aģentūrai LETA iepriekš sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārā departamenta direktora vietnieks Uldis Simsons.

Viņš norādīja, ka visvairāk jeb par 155% vīzu pieprasījumu skaits palielinājies Azerbaidžānā. Tam par iemeslu ĀM pārstāvis minēja saimniecisko kontaktu paplašināšanos ar Azerbaidžānu. Latvijas vēstniecībā Maskavā, kur pie Latvijas vēstniecības vīzu pieprasījumu iesniegšanai izveidojušās garas rindas, vīzas tiek prasītas par 20% biežāk nekā pagājušajā vasarā.

Simsons pieļāva, ka vīzu pieprasījums audzis arī, pateicoties veiktajām reklāmas aktivitātēm, kā arī ekonomiskās krīzes dēļ Latvijai kā ceļojuma galamērķim bieži vien tiekot dota priekšroka.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV