Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Jauna metode, kā cīnīties ar odiem

Linda Gendrika, 08.07.2010. 18:42

Vasara jau ir sākusies, bet odi vēl jo projām var traucēt to pilnvērtīgi izbaudīt. Jauku, ģimenisku kopā būšanu brīvā dabā var izjaukt lērums odu, kuru klātbūtne ir ne tikai nepatīkama un kaitinoša, bet rada arī diskomfortu, niezošus izsitumus, papulas un alerģiskas reakcijas.
Jauna metode, kā cīnīties ar odiem

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā cīnīties ar odiem, ir to populācijas samazināšana, iznīcinot tuvākajā apkaimē odu mātītes. Iznīcināt tā, lai vairs nebūtu odu oliņas un tādējādi nerastos jauni odi. Viens no veidiem kā cīnīties ar to ir speciāli paredzētas ierīces – Odu magnēti (Mosquito Magnet).

Odu magnēts ir balstīts uz pētījumiem 18 gadu garumā, kā rezultātā ieguvis 15 patentus un ierindojies tirgū kā patstāvīgo risinājumu cīņā pret odiem līderis. ASV armijas pētījumi parāda, ka tas savāc 3 reizes vairāk odus, nekā nākamā biežāk pārdotā odu kontroles ierīce.

Šāda metode ļauj cīnīties ar odiem ne-toksiskā veidā. Tām klāt tiek pievienots propāna balons, kurš sadegot veido oglekļa dioksīdu, veidojot siltumu un mitrumu, tādējādi atdarinot cilvēka izelpu. Klāt tam tiek pievienota speciāla ķīmiska atraktanta tablete, kura šajā siltumā izplatās, atdarinot cilvēka asins un sviedru smaku uz ko, savukārt reaģē odu mātītes un šādi pievilinātas, tās ierīcē tiek iesūktas ar speciāla ventilatora palīdzību paredzētajā odu tīklā, kur tie dabiskā veidā dehidrējas un mirst 24 stundu laikā. Odu magnētam ir patentēts katalītiskās konversijas process, kur nav nepieciešama liesma, lai veidotu oglekļa dioksīdu.

Kad tas tiek attiecīgi pareizi novietots starp odu vairošanās vietām un vietām kur cilvēki parasti savā teritorijā uzturas, Odu magnēts efektīvi pasargā teritoriju no odiem. Uz mazajām melnajām mušiņām, knišļiem, tas darbojas tik pat lieliski, kā uz odiem, savukārt tauriņiem, bitēm un citiem labvēlīgiem kukaiņiem, tas ir pilnībā nekaitīgs. Sīkāka informācija pieejama arī www.odumagnets.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV