Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Bezdarba līmenis Latvijā turpina samazināties, taču rudenī pieļauj tā palielināšanos

LETA, 13.07.2010. 12:07

No jūnija beigām līdz šīs nedēļas sākumam reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies vēl par 0,1 procenta punktu - no 15,6% līdz 15,5%, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.

Pēc NVA apkopotajiem operatīvajiem datiem, bez darba šīs nedēļas sākumā bija 175 361 cilvēks, salīdzinoši jūnija beigās - 176 879 cilvēki.

Tāpat kā iepriekšējā mēnesī viszemākie reģistrētā bezdarba rādītāji ir Rīgā, Ventspilī un Rīgas reģionā, bet visaugstākie - Latgalē.

NVA datubāzē ir reģistrētās 2876 vakances, un uz vienu vakanci pretendē 61 reģistrētais bezdarbnieks.

Kā jau iepriekš uzsvēra Paševica, patlaban vērojama stabila situācija, jo bezdarba līmenis būtiski nekur nav palielinājies, pat vēl joprojām ir vērojama bezdarba līmeņa neliela sarukšana.

Tāda tendence varētu turpināties līdz augusta vidum, taču, iespējams, jau septembrī atkal varēs novērot bezdarba pieaugumu, sacīja Paševica.

Bezdarba līmeni Latvijā ietekmē un tā sarukšanu veicina tie cilvēki, kuri dodas strādāt uz Eiropas Savienības valstīm, atzina NVA pārstāve.

Kā ziņots, jūnijā Latvijā augstākais bezdarba līmenis tika reģistrēts Rēzeknē - 23,5%, bet zemākais - Rīgā un Ventspilī - 11,6%.

NVA apkopotie dati liecina, ka jūnijā bezdarba līmenis samazinājās par 0,6% - līdz 15,6% un bez darba bija 17 6879 cilvēki. Salīdzinoši, reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2010.gada maija beigās bija 16,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV