Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

10.Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstu pirmie iesniedz SC

LETA, 14.07.2010. 14:20

Kā pirmie savu deputātu kandidātu sarakstu rudenī gaidāmajām 10.Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza apvienība "Saskaņas centrs" (SC).

SC iesniedza pilnu sarakstu ar 115 deputātu kandidātiem. Iesniedzot kandidātu sarakstu, partijas iesniedz arī savu programmu.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana turpināsies līdz 3.augustam. Secība, kādā tiek iesniegti saraksti, partijām nedod nekādas priekšrocības, un 6.augustā notiks izloze, kurā partijas izlozēs savus sarakstu numurus vēlēšanās.

Kā informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa, zināms, ka nākamais saraksta iesniedzējs, apvienība "Vienotība", pieteicies uz 20.jūliju.

Saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, rudenī gaidāmajās 10.Saeimas vēlēšanās Rīgā ar pirmo numuru kandidēs Saeimas frakcijas vadītājs un partijas premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs, ar otro numuru - Rīgas domnieks Sergejs Dolgopolovs, bet ar trešo - Klementjevs.

Vidzemē pirmais numurs būs Ivanam Klementjevam, bet ar otro numuru kandidēs Rīgas domnieks Jānis Ādamosns.

Latgalē pirmais numurs būs Jānim Tutinam, Kurzemē - Saeimas deputātam Valērijam Agešinam, bet Zemgalē - Saeimas deputātam Vitālijam Orlovam.

SC deputātu kandidātu sarakstu galvenokārt veido jau esošie Saeimas deputāti un Rīgas domnieki.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV