Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noskaidroti eksportspējīgo uzņēmumu konkursa „Izrāviens 2010" uzvarētāji

Jānis Palkavnieks, 19.07.2010. 11:40

Lattelecom, Swedbank un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras izsludinātajā konkursā mazajiem un vidējiem eksporta uzņēmumiem „Izrāviens 2010" noteikti desmit uzvarētāji.

Uzvarētāju vidū ir kokapstrādes uzņēmums „Ošukalns" no Jēkabpils, poligrāfijas kompānija „Veiters Korporācija" no Rīgas, Tukumā bāzētā ražotne „Skonto Plan LTD", metālapstrādes uzņēmums no Rīgas „Vikom", Jelgavas plastmasas izstrādājumu ražotne „Evopipes", piena pārstrādes uzņēmums „Smiltenes Piens", mašīnbūves un metālapstrādes akciju sabiedrība „Sidrabe", Liepājas zivju pārstrādes uzņēmums „Kolumbija", plastmasas izstrādājumu ražotājs „Norplast" un mēbeļu ražotne „Ripo fabrika".

„Esam gandarīti ka „Izrāvienā 2010" bija pieteikušies vairāk kā 50 interesenti. Uzvarētāju bija grūti izvēlēties, jo visiem uzņēmumiem ir labs potenciāls eksportspējas attīstībai. Esmu pārliecināts, ka uzvarētājiem Lattelecom, Swedbank un LIAA ekspertu padomi nopietni palīdzēs uzlabot savu biznesu. Mēs neaizmirsīsim arī pārējos konkursa dalībniekus- viņi tiks aicināti piedalīties eksportspējas veicināšanas semināros."- rezultātus komentē Lattelecom Biznesa klientu daļas direktors Gints Miķelsons.

Uzņēmumi savu produkciju eksportē uz tādām valstīm kā Somija, Vācija, Zviedrija, Dānija, Taivāna, Vjetnama, Itālija, Lielbritānija, Nīderlande, Beļģija, Ungārija, Lietuva, Igaunija, Horvātija, Norvēģija, Īrija, Polija, Čehija, Slovākija, Turcija, Austrija, Krievija, Baltkrievija, Izraēla, Azerbaidžāna, ASV, Japāna un Koreja. Visi uzņēmumi kopā nodrošina ar darbu 1074 Latvijas iedzīvotājus.

Konkursa mērķis ir uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju eksporta tirgū, desmit konkursa laureātiem sniedzot īpašu bezmaksas biznesa risinājumu kompleksu uzņēmuma konkurētspējas uzlabošanai.

Konkursa uzvarētājiem tiks nodrošināts uzņēmuma darbības detalizēts audits, ko no augusta sākuma līdz oktobra beigām veiks projektā iesaistīto pušu eksperti, lai varētu piemērot efektīvākus risinājumus eksportspējas palielināšanai. Uzņēmumi saņems arī speciālistu rakstiski sagatavotus, katram uzņēmumam īpaši pielāgotus risinājumus IT&T, finanšu, uzņēmuma darbības procesu un eksporta tirgu jomās.

Projekta Izrāviens ietvaros Lattelecom, Swedbank un LIAA aicinās visus konkursam pieteiktos eksporta uzņēmumus, neatkarīgi no panākumiem konkursā, uz speciāliem eksporta veicināšanas semināriem šī gada augustā un septembrī. Semināri būs orientēti uz eksportējošo uzņēmumu vajadzībām ārvalstu mērķa tirgu sasniegšanā. Tajos piedalīsies arī Ekonomistu apvienības 2010 eksperti, piedāvājot uzņēmumu vadītājiem noklausīties apvienības biedru - valstī zināmu ekonomikas ekspertu - lekcijas par uzņēmējiem aktuālām tēmām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV