Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Kases čeka izsniegšana taksometros būs obligāta

Lāsma Sīle, 20.07.2010. 14:56

Lai uzlabotu taksometru pakalpojumu kvalitāti un novērstu krāpniecisku darbību iespējamību, valdība apstiprinājusi noteikumus, kas paredz obligātu kases čeka izsniegšanu par braucienu, sākot ar 2011. gada 1.janvāri.

Pašreiz taksometra vadītājs par sniegto pakalpojumu izsniedz vai nu kases čeku vai kvīti, tomēr nereti rakstveidā aizpildītā kvīts satur neprecīzu vai pat sagrozītu informāciju. Jaunās izmaiņas nosaka obligāti ieviest kases čeku, jo tikai šādi iespējams nodrošināt korektu informāciju par sniegtajiem pakalpojumiem.

Šobrīd ne visos taksometros ir iespēja izdrukāt čekus un jaunā kārtība atvieglos patiesās situācijas noskaidrošanu domstarpību gadījumos, jo ar kases čeka palīdzību varēs fiksēt negodprātīgu taksometra vadītāja rīcību, piemēram, piemērojot neatbilstošu tarifu.

Daļa taksometru pārvadātāju jau ir ieviesuši printerus kases čeku izdrukai no taksometru skaitītājiem, taču tiem taksometru vadītājiem, kuri patlaban par pakalpojumiem izsniedz kvītis, no 2011. gada 1.janvāra būs jānodrošina iespēja izdrukāt kases čeku.

Šādas izmaiņas 20.jūlija valdības sēdē apstiprinātas Ministru kabineta noteikumu projektā "Grozījums Ministru kabineta 2007. gada 2.maija noteikumos Nr.282 "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība"".

Ar pieņemtajiem tiesību akta grozījumiem var iepazīties valdības mājaslapā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV