Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Šovakar Sabiles Vīna svētkos varēs izsmieties no sirds

Inga Ieviņa, 23.07.2010. 09:54

"Gribi no sirds izsmieties? Brauc uz Sabili!" saka Sabiles vīna svētku radošā darba grupa gatavi dalīties savā Sabiles dullumā ar tuvu un tālu vīna cienītāju. Jau šovakar, 23.jūlijā, sāksies pirmās Sabiles Vīna svētku dullības, kas noslēgsies tikai svētdienas vēlā pēcpusdienā.

Šovakar 16.00 Sabilē sāksies sporta spēles "Veiklais vīndaris", bet 18.30 būs pirmssvētku izturības pārbaude "Trakais vīndaris" - uzstūmiens Vīnakalnā ar bērnu ratiņiem vai dārza ratiņiem un velo uzstūmiens ar riteni, kas ir vismaz 21 gadu vecs. Pēc tam brīvdabas estrādē Sabiles amatierteātris izrādīs Blaumaņa "Zagļus".

Lielākās svētku izrīcības sāksies rīt no rīta. Svētku atklāšanu 11.00 pagodinās pats Kurzemes hercogs. Rīkotāji sola raibu raibās izdarības pilsētas centrā - bijušo Sabiles pavāru saietu, vīngliemežu skriešanās sacīkstes, cirvju izstādi un izstādi no mantām, kas stāv mūsu garāžās un šķūnīšos. Pēc Vīna degustācijas varēs priecāties par modes untumiem Sabiles centrā un vakarā apcerīgi vērot uguns skulptūru. Ak, jā, sestdienas naktī noteikti esot modinātājs jāuzliek, jo svētdien jāceļas agri, lai redzētu jautro plostu.

Kopš 1999.gada ik vasaru, jūlija pēdējā nedēļas nogalē, Sabilē tiek rīkoti pilsētas svētki, kas, godinot Sabiles Vīnakalnu, ir nodēvēti par Vīna svētkiem. Šogad Sabiles Vīna svētki notiks no 23. līdz 25.jūlijam.

Vairāk informācijas, programma un citas labas lietas visā šai sakarā: www.sabile.lv , www.talsi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV