Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Atklāta Velotūre "Ieminies par Iecietību 2010"

Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne, 23.07.2010. 21:59

Šodien, 23. jūlijā, Tiesībsarga biroja dārzā tika atklāta Velotūre "Ieminies par Iecietību 2010" ar mērķi rosināt cilvēkus domāt par daudzveidīgas sabiedrības priekšrocībām un savstarpējo toleranci.

Atklāšanā piedalījās Velotūres dalībnieki, Tiesībsargs Romāns Apsītis, Eiropas Komisijas pārstāvji, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri ikdienā aktīvi darbojas cilvēktiesību un pret-diskriminācijas jomās.

"Lai veicinātu iecietību sabiedrībā un nepieļautu tiesiskās apziņas mazināšanos, kad tiek pieļauti diskriminācijas gadījumi, svarīga ir aktīva sabiedrības līdzdalība savu tiesību aizsargāšanā" informē Tiesībsarga birojs.

Velotūrē ir pieteikušies braukt 50 jaunieši, 25 no tiem veiks visu velotūres maršrutu- 800km 9 dienu laikā, lai iestātos par draudzīgāku sabiedrību un diskriminācijas novēršanu Latvijā.

"Viss ko mēs darām aktīvi un ar jaunatnes spēku, tam ir liela pievienotā vērtība, kura sniedz lielu ieguldījumu iecietīgas un pozitīvas sabiedrības veidošanā. Mēs ticam, ka dažādība, kas ir ikvienā no mums mūs vienos nevis šķels!" ziņo velotūres organizatore Agnija Jankovska.

Velotūres laikā tiks apceļotas 7 Latvijas pilsētas, tostarp Saldus (24.07), Jelgava (24.07), Rīga (25.07), Cēsis (27.07), Ogre (28.07), Aizkraukle (30.07) un Rēzekne (1.08). Papildus koncertiem un citiem pasākumiem, katrā pilsētā Tiesībsarga jurists apkopos iedzīvotāju, kuri tikuši diskriminēti pēc vecuma, dzimuma, seksuālās orientācija, etniskās vai reliģiskās piederības, iesniegumus.

Sabiedrības Integrācijas Fonda direktore Aija Bauere informē, ka "Velotūres ietvaros būs iespējams iedzīvotājiem parakstīt "Labās gribas memorandu", kuru 2008.gadā apstiprināja SIF padome un līdz šim ir parakstījušas vairāk kā 600 personas. "Labas Gribas Memoranda" mērķis ir iecietīgākas sabiedrības veidošana. Memorands aicina gan organizācijas, gan privātpersonas, īstenojot savus mērķus un realizējot dažādas aktivitātes, būt tolerantiem, respektēt dažādību, izskaust diskrimināciju un nevienlīdzīgu attieksmi un veicināt integrāciju."

Velotūre "Ieminies par Iecietību 2010" notiek Eiropas Komisijas kampaņas "Par Dažādību. Pret Diskrimināciju" ietvaros, līdz ar pasākumiem 27 Eiropas valstīs un 23 valodās. "Eiropas Savienība savā ziņā ir grandiozs apliecinājums stingrai nostājai pret diskrimināciju - neskatoties uz faktu, ka to veido 500 miljoni visdažādāko ļaužu, ES ir veiksmes stāsts, kam līdzīga nav visā pasaulē. Veiksme, protams, nenāk pati, pie tās ir jāstrādā, un velobrauciens ir daļa no šī darba." teica Jānis Krastiņš no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā.

Latvijā Velotūres idejiskie atbalstītāji ir Sabiedrības Integrācijas Fonds, Tiesībsarga birojs, Resursu centrs sievietēm "Marta", Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons", biedrība "Dialogi.lv", Latvijas Jaunatnes Padome un LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka".

Velotūres laikā publiski pasākumi notiks:
24. jūlijā, SALDŪ Kalpaka laukumā no 10.00 līdz 13.00;
JELGAVĀ Pils salā no 17.00 līdz 21.00;
25. jūlijā RĪGĀ Origo Summer Stage (stacijas laukumā) no 12:00 līdz 19:00;
27. jūlijā CĒSĪS Rožu laukumā no 12.00 līdz 16.00;
28. jūlijā OGRĒ no 17.00 līdz 22.00 pie Kultūras nama;
30. jūlijā AIZKRAUKLĒ no 13.30 līdz 14.15 dalībnieki un Tiesībsargs tiksies ar Domes deputātiem;
1. augustā RĒZEKNĒ Raiņa parkā 14.30-17.00

"Sabiedrības vislielākā bagātība ir cilvēku dažādība. Novērtēsim to un cienīsim viens otru. Nav virs zemes divu vienādu cilvēku tādēļ būsim labsirdīgi un iecietīgi viens pret otru. Vairāk smaidīsim un neskoposimies ar labiem vārdiem" -Latvijas Sarkanā Krusta prezidents Valdis Nagobads

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV