Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

CVK vēlēšanām reģistrē vēl trīs kandidātu sarakstus

Kristīne Bērziņa, 26.07.2010. 11:44

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien 10.Saeimas vēlēšanām reģistrēja partijas „PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), partijas „Par prezidentālu republiku" (PPR) un partiju apvienības „Par Labu Latviju" (PLL) deputātu kandidātu sarakstus. Tādējādi kopā ar partiju apvienības „Saskaņas Centrs" deputātu kandidātu sarakstu 10.Saeimas vēlēšanām pašlaik ir reģistrēti četri kandidātu saraksti.

Kandidātu saraksti ir reģistrēti visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos – Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. PCTVL sarakstā kopā pieteikti 97 deputātu kandidāti, PPR sarakstā – 93 kandidāti, bet PLL sarakstā – 115 kandidāti.

Jau šodien CVK reģistrētos kandidātu sarakstus nosūtīs pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram. Šīs iestādes pārbaudīs, vai visi sarakstā iekļautie deputātu kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un ir tiesīgi kandidēt vēlēšanās.

Pēc saraksta reģistrēšanas sarakstu vairs nevar atsaukt, un grozījumus šādā kandidātu sarakstā drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka viņi neatbilst likuma prasībām vai izdarot sarakstā tehniska rakstura labojumus. Sarakstu reģistrēšanas secībā Saeimas vēlēšanās tiks izlozēti arī sarakstu numuri. Kandidātu sarakstu numuru izloze notiks šā gada 6.augustā.

Kandidātu sarakstu pieņemšana 10.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 3.augustam, un šonedēļ iesniegt kandidātu sarakstus CVK pieteikušās partiju apvienība „Vienotība" (26.jūlijā plkst.14.00), Zaļo un Zemnieku savienība (28.jūlijā plkst.13.00), partija „Latviešu Zemnieku savienība" (29.jūlijā plkst.10.00) un partiju apvienība „Atbildība" (29.jūljā plkst.14.00).

10.Saeimas vēlēšanām iesniegtie un reģistrētie kandidātu saraksti, ziņas par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmas un statistika pieejami CVK mājas lapā internetā www.cvk.lv sadaļā „10.Saeimas vēlēšanas/Kandidātu saraksti, programmas".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV