Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Mantu plača" laikā noskaidro Latvijas īstenos bruņiniekus

Natālija Baškirova, 26.07.2010. 13:45

Pulcējot krietnu pulku tirgotāju un pircēju, svētdien, 25.jūlijā pie t/c „Domina" notika jau otrais šī gada „Mantu placis". Šoreiz tas tika pavadīts viduslaiku noskaņās, ielas tirdziņa apmeklētājiem piedāvājot antīkas un ar rokām darinātas lietas, iespēju cīnīties par bruņinieka titulu, kā arī citas viduslaiku aktivitātes.
„Mantu plača" laikā noskaidro Latvijas īstenos bruņiniekus

Galerijas:

Lai pierādītu sevi kā īstenu bruņinieku, vairāki desmiti stiprā dzimuma pārstāvju, tostarp mūziķis Andris Ābelīte un pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa, veica bruņinieku izveicības un erudīcijas stafeti. Apliecinot savu izturību un veiklību, tās dalībnieki ietērpās smagās bruņās un, nesot lielu vairogu, pieveica stafetes šķēršļus ar zobena un šķēpa palīdzību. Tāpat dalībniekiem bija jāpārbauda prasme loka šaušanā un zināšanas par bruņinieku dzīvi Livonijā.

Veiklākie un erudītākie bruņinieku stafetes dalībnieki saņēma dāvanu karti no t/c „Domina" un ielūgumu uz Godesverderu - Livonijas viduslaiku apmetni Turaidā. Savukārt viduslaiku bruņinieku titulu ieguva pilnībā visi stafetes dalībnieki. Proti, ikviens stiprā dzimuma pārstāvis karstajā laikā vairākus kilogramus smagajā tērpā un papildu ekipējumā spēja paveikt bruņinieku cienīgus uzdevumus un parādīt lieliskus rezultātus.

Tirdzniecības centra apmeklētāji varēja piedalīties arī individuālās aktivitātēs, piemēram, pārliecināties, cik smags ir viduslaiku zobens, pielaikot bruņinieku aizsargtērpu un šaut meža cūkas ādā ar loku vai arbaletu.

Visas dienas garumā „Dominas" viesiem bija iespēja iegādāties dažādas preces „Mantu plača" tirdziņā. Tajā tirgotāji par pievilcīgām cenām piedāvāja labas, taču sev patlaban nevajadzīgas mantas - antikvārus priekšmetus un vintage produktus. „Mantu plača" apmeklētāji savā īpašumā varēja iegūt senas lādes, čemodānus, gramofonus, metāla svečturus, rotaslietas, gludekļus un foto aparātus. Tirdzniecībā tika piedāvātas arī monētas, markas, grāmatas, žurnāli un citas preces.

Savukārt rokdarbu cienītājus priecēja dažādi amatnieku izstrādājumi. Tirgotāji bija sarūpējuši pītus groziņus, māla traukus un figūras, koka virtuves piederumus, kā arī citas praktiskas un dekoratīvas lietas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV