Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ventspilī sasniegts Ginesa rekords, izveidojot garāko Ziedu paklāju pasaulē

Zane Pētersone, 26.07.2010. 15:29

Sestdien, 24. jūlijā, visas dienas garumā Ventspilī tapa Latvijas garākais, iespaidīgākais un krāšņākais ziedu paklājs. Ar visu iedzīvotāju atbalstu un piedalīšanos tika izveidots 1 665,93 metru garš ziedu paklājs, sasniedzot un uzstādot jaunu Ginesa Pasaules rekordu.

Tiešraides no pasākuma norises vietas LNT kanālā bija vērojamas visas dienas garumā jau no plkst. 10:00 rītā un pēc tām arvien vairāk cilvēku devās uz Ventspils Ostas ielas promenādi, lai izbaudītu svētku sajūtu un piedalītos garākā ziedu paklāja tapšanā un palīdzot pilsētai uzziedēt vēl krāšņāk! Tiešraides vadīja LNT raidījumu veidotāji un vadītāji Liene Zostiņa un Guntars Gulbiņš.

Ziedu paklāja tapšanā, kas ilga no desmitiem rītā līdz septiņiem vakarā, piedalījās vairāk nekā 1000 brīvprātīgo, bet vēl 3500 cilvēku nopirka podiņus turpat uz vietas vai atnesa mājās pašu izaudzētas puķes. Kopumā paklāja puķu rakstā izmantoti gandrīz 80 000 podiņu, paklājam veidojot rakstus no dažādiem ziediem.

Izveidotais ziedu paklājs būs apskatāms līdz rītdienai, 27. jūlijam. Pēc tam puķes tiks izstādītas dažādos pilsētas apstādījumos, kā arī īpašā, pilsētas jubilejai par godu veidotā lielā puķu dobē.

Oficiāls paziņojums par jaunu Pasaules Ginesa rekorda sasniegšanu tiks publicēts nākamajā Ginesa rekordu grāmatas izdevumā 2012. gadā.

Ventspilī visas dienas garumā darbojās radošās darbnīcas bērniem, darbojās dažādu mākslas priekšmetu, apģērbu un rotu tirdziņš, īpaši organizētā tirdziņā bija iespējams iegādāties produkciju, kas gatavota no dabas materiāliem, bija apskatāmas mobilās pirtis, kubli un bija iespēja iepazīties ar visdažādākajām pirts lietām. Tika kopīgi veidots mākslas darbs, ņemot talkā pirts slotas. Darbojās „Latvijas zaļā punkta" Labo nodomu koks, kā arī daudzas citas izklaides gan lieliem, gan maziem.

Plkst. 19:00 Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam tika pasniegts sertifikāts par to, ka Ventspils ir uzstādījusi jaunu Ginesa rekordu.

„Mīļie Ventspilnieki un mīļie viesi! Lai sumināti tie, kas iedeva šo ideju un to izkopa! Lai sumināti tie, kas organizēja un vadīja šī rekorda sagatavošanu un norisi. Lai sumināti visi tie, kas piedalījās rekorda uzstādīšanā! Lai sumināti visi, kas šodien bija Ventspilī! Es esmu dziļi saviļņots, ka šodien mēs visi apliecinājām, ka mēs gribam, varam un ka mēs protam, " uzrunā sacīja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

LNT saka Paldies visiem, kuri apmeklēja pasākumus Ventspilī un piedalījās garākā ziedu paklāja tapšanā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV