Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Šodien 10.Saeimas vēlēšanām iesniegti divi deputātu kandidātu saraksti

Kristīne Bērziņa, 28.07.2010. 16:42

Šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) deputātu kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām iesniedza politisko partiju apvienība „Ražots Latvijā" un Zaļo un Zemnieku savienība.

Abi kandidātu saraksti iesniegti visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos – Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. Politisko partiju apvienības „Ražots Latvijā" kandidātu sarakstā pieteikti 87 deputātu kandidāti, bet Zaļo un Zemnieku savienības deputātu kandidātu sarakstā maksimālais deputātu kandidātu skaits – 115 kandidāti.

Tādējādi līdz šodienai savus kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām ir pieteikušas jau septiņas partijas un partiju apvienības, kuru sarakstos ir kopā iekļauti 737 deputātu kandidāti.

Kandidātu sarakstu pieņemšana 10.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 3.augustam. Rīt, 29.jūlijā, CVK iesniegt kandidātu sarakstus pieteikušās partija „Latviešu Zemnieku savienība" (plkst.10.00) un partiju apvienība „Atbildība" (plkst.14.00). Savukārt piektdien, 30.jūlijā, kandidātu sarakstu iesniegšanu pieteikušas partija „Tautas kontrole" (plkst.11.00) un partiju apvienība „Visu Latvijai" – „Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (plkst.14.00).

10.Saeimas vēlēšanām iesniegtie kandidātu saraksti, priekšvēlēšanu programmas un statistika pieejama CVK mājas lapā internetā www.cvk.lv sadaļā „10.Saeimas vēlēšanas/Kandidātu saraksti, programmas".

Šajā nedēļā iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām CVK reģistrēs pirmdien, 2.augustā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV