Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Plāno palielināt akcīzi smēķējamai tabakai

Baiba Melnace, 29.07.2010. 17:42

Ceturtdien, 29.jūlijā Valsts sekretāru sanāksmē izsludināti saskaņošanai Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi likumā par akcīzes nodokli, kas paredz no 2011.gada 1.janvāra palielināt likmi smēķējamai tabakai no pašreizējiem 23 latiem par kilogramu līdz 29 latiem par kilogramu.
Plāno palielināt akcīzi smēķējamai tabakai

Likmi smēķējamai tabakai nepieciešams palielināt, lai Latvijā tiktu sasniegts ES direktīvā noteiktais minimālais likmes līmenis 2011.gadam. Paredzams, ka 2011.gadā papildu ieņēmumi budžetā no likmes palielināšanas varētu būt aptuveni 333 tūkstoši latu.

Likuma grozījumu projekts arī precizēs tabakas izstrādājumu definīcijas; paredzēs pārejas periodu tabakas izstrādājumu, kam mainīsies statuss pēc jauno definīciju ieviešanas, realizēšanai vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā; noteiks vidējās svērtās mazumtirdzniecības cenas aprēķināšanas kārtību, kā arī tās izmantošanas nosacījumus akcīzes nodokļa aprēķināšanā.

Līdz ar grozījumiem paredzēts arī atbrīvojums no nodrošinājuma iesniegšanas, saņemot akcīzes nodokļa markas, apstiprinātam noliktavas turētājam, kas pats ražo vīnu vai raudzētos dzērienus, kuru kopējais apjoms nepārsniedz 1000 litrus kalendārajā gadā, no savā īpašumā vai valdījumā esošajos dārzos un dravās iegūtajiem produktiem vai savvaļā augošiem augiem (neizmantojot spirtu vai citu saražotos alkoholiskos dzērienus).

Likuma grozījumu projekts vēl tiks izskatīts Ministru kabinetā un Saeimā. Projekts pieejams:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40185128

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV