Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Aicina sanākt kopā Rēzeknes pilsētas svētkos

Diāna Zirniņa, 30.07.2010. 14:52

No 6. līdz 8.augustam ar devīzi "Sanāksim kopā" Rēzekne svinēs 725 gadu jubileju. Būs gan sportiskas aktivitātes, gan dažādi koncerti, prezentācijas un akcijas.

SVĒTKU PROGRAMMA

6.augustā

Sporta pārvaldes stadionā

11.00 Sporta diena visai ģimenei;

Latgaliešu kultūras biedrībā (kultūras centrs "Ziemeļblāzma")

15.00 Latgales fotomākslinieku izstāde;

Mākslas namā

16.00 izstādes "Ermoņikas un tautas muzikanti Latgalē" atklāšana

Festivāla parkā:

20.00 Akordeonistu plenēra "Rēzekne 2010" noslēguma koncerts "Veltījums pilsētai"

21.00 Diskotēka (Sonor Musique, GO GO)

7.augustā

Latgales ielā:

9.00 veikaliņu, kafejnīcu akcijas, prezentācijas un degustācijas, amatnieku darinājumi, ielu mūzika, dziesmas, dejas un performances;

10.00 tērpu pielaikošana un fotografēšanās;

12.00 Rēzeknes "Māmiņu kluba" bērnu ratiņu parāde.

Rēzeknes pilsētas Centrālajā bibliotēkā

14.00 dzejas almanaha "Rēzekne 2010" atvēršanas svētki.

Festivāla parkā:

14.00 pilsētas svētku īpašā ēdiena gatavošana un degustācija;

16.00 bērnu popgrupu koncerts;

18.00 Eiropas tautu deju koncerts (Spānija, Turcija, Grieķija, Ungārija, Latvija);

20.00 Nacionālās operas solistu koncerts: Ilze Kozlovska (alts, Norvēģija), Sonora Vaice (soprāns, Latvija), Samsons Izjumovs (baritons, Latvija);

20.50 Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča apsveikums;

21.00 vokāli instrumentālo ansambļu un grupu koncerts. Muzicē grupas: "SACRAMENTAL", "New Buzz", "Green NOVICE", "Avtoportret", "Dabasu durovys", nakts balle ar grupu "Forte" (Madona), salūts.

8.augustā

9.00 ekumēniskais dievkalpojums pie pieminekļa "Vienoti Latvijai". Piedalās pārstāvji no visām reliģiskajām konfesijām, pūšamo instrumentu orķestris "Rēzekne", apvienotie kori "Medicus", "Septiņkalne", pareizticīgo baznīcas svētdienas koris un koris "Jutrzenka";

18.00 paaudžu tusiņš Kultūras un atpūtas parka deju laukumā.

SPORTA DIENA ĢIMENĒM (6.augusts)

Piektdien, 6.augustā no plkst. 11.00 Sporta pārvaldes sporta kompleksā notiks Rēzeknes pilsētas svētku "Sanāksim kopā!" Sporta dienas pasākumi.

Būs telpu futbola komandu spēle, ielu basketbola turnīrs, pilsētas čempionāta futbolā (7x7) spēles, sporta klubu sagatavotie paraugdemonstrējumi (cīņas mākslas, motosports, mākslas vingrošana, basketbols, Faluņgun vingrojumi), Nordic Walking jeb nūjošanas informatīvi praktiskais pasākums, kā arī pasākuma dalībnieki varēs iepazīties ar izpletņlēkšanas niansēm, izmēģināt rokas un kājas futbola soda sitienos, basketbola metienos, šautriņu mešanā, galda tenisā.

SVĒTKI LATGALES IELĀ (7.augusts)

Tuvojas Rēzeknes pilsētas 725. gadadienas svinības. Rēzeknieši gaida pārsteigumus, bet svētku organizatori aktīvi darbojas, lai tos radītu. Tiem, kuri interesējas ne vien par to, kas notiek, bet arī par to, kā tas notiek, droši vien ir zināms Voldemāra Ivdra vārds. Tieši viņš ir daudzu vērienīgu mūsu pilsētas svētku, tostarp arī šāgada pilsētas jubilejas režisors, tādēļ viņam labāk par visiem ir zināms, kas, cerams, priecēs un izklaidēs rēzekniešus šinīs dienās. Taču šķiet, ka daudzus visvairāk interesē pasākumi, kas notiks Latgales ielā, jo, atceroties iepriekšējos gadus, tieši tur visvairāk jūtama īpašā svētku gaisotne.

Skaista mana tēva sēta

- Svētku pasākumi Latgales ielā sāksies jau no deviņiem rītā, - stāsta režisors. - Par to parūpēsies gan tur izvietoto veikalu īpašnieki, gan radošie kolektīvi, gan visi pārējie rēzeknieši, kuriem būs jākļūst par aktīviem svētku dalībniekiem, nevis pasīviem vērotājiem no malas. Latgales ielas veikalu, kafejnīcu, iestāžu durvis tiks atvērtas, uzņēmēji prezentēs savu produkciju, ražojumus un pakalpojumus, bet pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt, nogaršot, izmēģināt un citādi izprast uzņēmuma darbību un tā produkciju. Latgales ielas iedzīvotāji arī aicināti, svētkus gaidot, sakopt un iespēju robežās izrotāt savu māju logus, fasādes. Var izkārt arī karogus, ja kurš to vēlas. Pie izrotātajām ēkām apstāsies arī muzikanti un ļoti iespējams, ka viņu vidū būs arī Rēzeknes svētku galvenā vaininiece Rūžeņa, kura daudzkārt meklētā Rūžeņas svētkos un kuru centās iekarot arī uz Nacionālo kultūru festivālu sabraukušie ārzemju viesi.

Zīmē pasauli un cilvēkus tajā

Svētku ietvaros no plkst. 9.30 Latgales ielā bērni varēs piedalīties arī zīmējumu konkursā, kas notiks laukumā pretī "Jorikam". Tā būs zīmēšana uz asfalta ar krāsainajiem krītiņiem, bērni zīmēs Rēzekni, rēzekniešus, to pasauli, kādu redz. Tiem, kas vēlēsies, būs iespēja arī pozēt māksliniekiem un ļaut gleznot savu portretu. Zīmēs arī Latvijas mākslas akadēmijas Latgales filiāles maģistratūras studenti.

Kurš atradīs naudas podu?

Svētku ietvaros notiks pasākums, kurš noteikti piesaistīs azartiskākos rēzekniešus, taču te ir jābūt ne vien azartam, bet arī zināšanām par savu pilsētu un, pilnīgi iespējams, ar Krājbankas darbību. Tā ir Latvijas Krājbankas akcija "Piedalies! Atrodi Latvijas Krājbankas naudas podu!". Reģistrācija dalībai skrējienā pēc naudas poda sāksies 9.30 Rēzeknes Nacionālo biedrību Kultūras namā, bet 10.00 tiks dots starts skrējienam.

Atstāj savas pēdas vēsturē

Jebkurš svētku dalībnieks varēs atstāt savas pēdas pilsētas vēsturē šā vārda tiešajā nozīmē, jo katram būs iespēja iemūžināt savu pēdas nospiedumu, autogrāfu, zīmējumu vai kādu citu zīmi.

Aicinām aktīvi piedalīties svētkos!

Pasākuma laikā Latgales ielā skanēs mūzika, tiks spēlēts un dziedāts, bet jāpiebilst, ka uzstāties ielu koncertos varēs ne tikai jau pazīstamie un reģistrētie Rēzeknē kolektīvi, bet arī citi rēzeknieši, kuri vēlas dāvāt pilsētai savu dziesmu, deju vai muzikālu priekšnesumu. Protams, vēlams pieteikt savu dalību pie svētku režisora Voldemāra Ivdra (tālr. 26615683).

Tiem, kuri vēlas svētku pasākumā tirgot savu produkciju, jāpiesakās pie Rēzeknes pilsēta Kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītājas Rūtas Legleres (tālr. 29114165).

PIEDALIES RATIŅU PARĀDĒ UN SAŅEM BALVAS! (7.augusts)

Palicis pavisam maz laika līdz Ratiņu parādei, kas pirmo reizi notiks Rēzeknē, 7.augustā, pilsētas 725 gadu jubilejas ietvaros. Parādi organizē biedrība "Rēzeknes Māmiņu klubs" ar Rēzeknes domes atbalstu.

Ratiņu parāde notiks Latgales ielā. Dalībnieku reģistrēšana sāksies plkst.11.45. Plkst.12.00 parādi atklās leļļu ratiņu īpašnieces tētu un mammu pavadībā, bet turpinās pārējie dalībnieki.

Ratiņu parādē var piedalīties visas mammas un tēti, vecmāmiņas un vectētiņi, un, protams, vismazākie pilsētas iedzīvotāji. Galvenais noteikums visiem dalībniekiem - spilgti un ar fantāziju izrotāti bērnu ratiņi. Vecākiem kopā ar mazuļiem ir brīnišķīga iespēja izrādīt savus talantus, fantāziju un mīlestību. Noformēšanā var izmantot jebkādu materiālu - kartonu, audumu, lentas, krāsas - visu, kas palīdzēs jūsu mazuļa transportlīdzeklim pārtapt par oriģinālo iedomu tēlu. Var pašūt kostīmu pašam bērnam un pat vecākiem, ja kostīmiem un izrotātajiem ratiņiem būs vienota ideja.

Parādes noslēgumā žūrija izvēlēsies un apbalvos oriģinālākos un interesantākos ratiņus. Galvenā balva būs ģimenes fotosesija pie fotogrāfa Aleksandra Lebeda fotostudijā "Untumi". Bez tam uzvarētājus gaida arī citas balvas: ģimenes atpūta "Untumos", pārsteigumi no pilsētas Domes, a/s "Swedbank" un veikala "Žirafe". Neviens nepaliks bez dāvanas!

Lai piedalītos parādē, sūtiet pieteikumu uz e-pastu: konkurspr@inbox.lv vai pa tālruni 28375137. Pieteikumā jānorāda vecāka un mazā pasažiera vārds, uzvārds, kontakttālrunis un, ja ir vēlēšanās, ratiņu tēls.

PAR DZEJAS ALMANAHU "RĒZEKNE 2010" (7.augusts)

Dzejas cienītājus droši vien priecēs fakts, ka arī šogad top daudzu gaidītais almanahs "Rēzekne 2010" un tas ir veltīts Rēzeknes jubilejai, apkopojot 87 autoru meistardarbus, tostarp poētiskus veltījumus Rēzeknei un rēzekniešiem. Tomēr ir vairākas ar šo izdevumu saistītas pārmaiņas.

Parasti tā prezentācija notika septembrī, zelta rudenī, kad visa Latvija svin dzejas dienas, bet šogad krājuma iznākšana pakārtota pilsētas svētku norisēm un tas savu ceļu pie alsītājiem sāks 7.augustā plkst.14.00. Mainījusies arī pasākuma norises vieta, proti, tas notiks ne vairs Rēzeknes novada domes zālē, bet Rēzeknes pilsētas Centrālajā bibliotēkā.

Almanaha izveidotāja un ilggadēja sastādītāja dzejniece Olga Orss piebilst: "Es gribu, lai almanahs attēlotu ne tik daudz pagātni, pilsētas vēsturi, kā šodienu un rītdienu, mūsdienu pilsētu, kurā dzīvojam un kuru tiecamies padarīt labāku un skaistāku. Es visu laiku aicinu - nesauciet mani atpakaļ, sauciet uz priekšu! Es uzskatu, ka pilsēta ir ne tikai sienas, ielas un laukumi. Pilsēta, pirmkārt, ir cilvēki. Par viņiem ir mūsu grāmata."

Šis almanahs ir veidots pēc Centrālās bibliotēkas darbinieces Marijas Šeršņovas idejas. Bibliotēkā ilgus gadus krājās pilsētas un rajona presē publicētie materiāli par Rēzekni. Marija parādīja rakstu apkopojumu Olgai ar piedāvājumu iekļaut šos dzejoļus pilsētas jubilejai veltītajā krājumā. Protams, almanaha veidotāja ideju akceptēja, rezultātā dzeja par Rēzekni un rēzekniešiem, kas jebkad parādījusies tik īslaicīgajās avīzes lapās, iegūs otru, daudz ilgāku dzīvi jubilejas grāmatā "Rēzekne 2010".

Grāmata, kā parasti, ir trīs valodās - latgaliešu, latviešu un krievu. Šogad par godu jubilejai un tik plašam autoru sakopojumam nolemts grāmatu izdot cietos vākos. Vāka dizainu veidosjusi Daina Salmiņa, almanahā izmantotas Aleksandra Lebeda fotogrāfijas, kā arī attēli no Vladimira Nikonova personīgā arhīva.

Tātad visi, kuros veiksmīgi apvienojas mīlestība uz dzimto pilsētu un dzejas mīlestība, nāciet 7.augustā plkst. 14.00 uz Rēzeknes Centrālo bibliotēku!

"ANNELS" ATRAKCIJAS UN LEĻĻU TEĀTRA IZRĀDE BĒRNIEM (8.augusts)

Svētdien, 8.augustā visi jaunie rēzeknieši, labi izgulējušies un pabrokastojuši, varēs arī jauki izpriecāties Rēzeknes Festivāla parkā. Plkst.11.00 te notiks interesants un aizraujošs pasākums bērniem - atrakcijas, sacensības, jautras stafetes, arī leļļu teātra izrāde. Pasākuma organizators - SIA "Annels". "Annels" atrakcijas darbosies no 4. līdz pat 8.augustam Festivāla parkā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV