Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

CVK 10.Saeimas vēlēšanām reģistrē sešus pagājušajā nedēļā iesniegtos kandidātu sarakstus

Kristīne Bērziņa, 02.08.2010. 11:25

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien 10.Saeimas vēlēšanām reģistrēja sešus pagājušajā nedēļā iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus. Vēlēšanām tika reģistrēti partiju apvienības „Vienotība", partijas „Ražots Latvijā", partiju apvienības „Zaļo un Zemnieku savienība", partiju apvienības „Atbildība – sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība", partijas „Tautas kontrole" un partiju apvienības „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!" – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"" deputātu kandidātu saraksti.

Tādējādi šobrīd 10.Saeimas vēlēšanām ir reģistrēti kopā desmit partiju un partiju apvienību kandidātu saraksti un 1033 deputātu kandidāti. Salīdzinājumam 9.Saeimas vēlēšanām tika reģistrēti 19 deputātu kandidātu saraksti un 1024 deputātu kandidāti.

Kandidātu sarakstu iesniegšana 10.Saeimas vēlēšanām turpināsies vēl tikai divas dienas – šodien un rīt. Iesniegt kandidātu sarakstu CVK šodien pieteikušās trīs partijas un partiju apvienības - Kristīgi demokrātiskā savienība (plkst.12.00), „Daugava – Latvijai" (plkst.14.30) un „Pēdējā partija" (plkst.17.00).

Rīt, 3.augustā, kas ir pēdējā sarakstu iesniegšanas diena, kandidātu sarakstus var iesniegt no plkst.10.00 līdz 18.00. Pagaidām iesniegt kandidātu sarakstu pēdējā sarakstu iesniegšanas dienā pieteikusies partija „Latviešu Zemnieku savienība" (plkst.10.00).

Šodien un rīt iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus CVK reģistrēs trešdien, 4.augustā, plkst. 9.30. Savukārt 10.Saeimas vēlēšanām reģistrēto kandidātu sarakstu numuru izloze notiks piektdien, 6.augustā, plkst.12.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē.

10.Saeimas vēlēšanām iesniegtie un reģistrētie kandidātu saraksti, ziņas par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmas un statistika pieejami CVK mājas lapā internetā www.cvk.lv sadaļā „10.Saeimas vēlēšanas/Kandidātu saraksti, programmas".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV