Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pēdējās parakstu vākšanas dienās referenduma ierosināšanai Rīgā liela iedzīvotāju aktivitāte

LETA, 01.05.2007. 17:35

Pēdējās parakstu vākšanas dienās vairākos iecirkņos Rīgā novērota liela iedzīvotāju aktivitāte, lai ierosinātu tautas nobalsošanu par Valsts prezidentes apturētajiem grozījumiem ar valsts drošību saistītajos likumos.
Pēdējās parakstu vākšanas dienās referenduma ierosināšanai Rīgā liela iedzīvotāju aktivitāte
Iecirknī Rīgā, Valdeķu ielā parakstīties gribētājiem šodien bija jāstāv rindā aptuveni piecas minūtes. Arī iecirknī Rīgā, Pārslas ielā parakstīties gribētājiem bija jārēķinās ar nelielu rindu.

Parakstu vākšanas iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā dienā parakstīties tautas nobalsošanas ierosināšanai ierodas vairāk nekā 300 iedzīvotāju, informēja parakstu vācēja Ivonna Aivare.

Viņa informēja, ka ļoti daudz parakstīties par referenduma ierosināšanu ierodas gados jauni cilvēki.

Ļoti daudzi parakstīties gribētāji sūdzoties, ka grūti atrodamas parakstu vākšanas vietas un ka parakstu vākšana speciāli noorganizēta slikti - lai referendums netiktu ierosināts.

Tāpat šajā iecirknī Rīgā parakstīties tautas nobalsošanas ierosināšanai ierodoties cilvēki no citām Latvijas vietām, piemēram, vakar šeit parakstīties bijis kāds Talsu iedzīvotājs, kurš vietējā iecirknī parakstīties neticis lielā noslogojuma dēļ.

Cilvēki sūdzoties arī par to, ka parakstu vācēji nedrīkst ierasties uz mājām pie slimiem iedzīvotājiem. Aivare pastāstīja, ka viens vīrietis speciāli atvedis savu māti no slimnīcas, lai viņa varētu parakstīties tautas nobalsošanas ierosināšanai.

Kā ziņots, rīt, 2.maijā, beigsies mēnesi ilgusī parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai.

Jau ziņots, ka līdz 25.aprīlim tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidentes apturētajiem grozījumiem ar valsts drošību saistītajos likumos parakstījušies vairāk nekā 110 000 pilsoņu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Saskaņā ar Satversmi CVK tautas nobalsošana būs jāizsludina, ja būs parakstījusies ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb 149 064 vēlētāji.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV