Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Brīvdabas atpūtas parka "Egle" aicina uz Vidzemes dienām

Agris Semēvics, 05.08.2010. 12:20

Šodien Vecrīgā, Brīvdabas atpūtas parkā "Egle" sākas Vidzemes novada dienas, kuras, turpinoties arī piektdien un sestdien, ievadīs Latvijas novadu mēnesi "Eglē".
Brīvdabas atpūtas parka "Egle" aicina uz Vidzemes dienām

Jau no 10:00 rītā, iepirkties gribētājus priecēs Vidzemes amatnieku tirdziņš, bet laika posmā no 14:00 – 17:00 uz "Egles" lielās skatuves notiks etniski danči un skanēs dziesmas Krimuldas novada Lēdurgas folkloras kopas "Putni", vadītāja Ilze Kļaviņa, izpildījumā. Vidzemes novada dienu muzikālā kulminācija būs Cēsu rajona Raiskumu pārstāvošās Dukuru ģimenes koncerts, piektdien, 6. augustā no plkst. 20:00.

Brīvdabas atpūtas parka "Egle" restorāns novadu dienu laikā rūpēsies par savas ēdienu kartes papildināšanu ar novadu tradīcijām atbilstošiem ēdieniem un dzērieniem, šonedēļ akcentējot šefpavāra piedāvāto Vidzemnieka Launagu.
Ieejas biļetes izklaides programmas baudīšanas nav jāiegādājas, jo visi notikumi brīvdabas atpūtas parkā "Egle" vienmēr ir bez maksas.

Šis ir pārdomāts mēģinājums Brīvdabas atpūtas parkā "Egle" radīt ikgadēju, Rīgas mērogiem atbilstošu tradīciju, kuras pamatideja ir uzskatāmi iepazīstināt rīdziniekus un pilsētas viesus ar katra Latvijas reģiona unikālajām īpatnībām amatniecībā, dančos un dziesmās, kā arī ēdienu un dzērienu pagatavošanā un pasniegšanā.

Novadu dienu kalendārs:
5., 6., 7. augusts – Vidzeme;
12., 13., 14. augusts – Kurzeme;
19., 20. augusts – Latgale;
21. augusts – Rīga;
26., 27., 28. augusts – Zemgale.

Plašāku informāciju par brīvdabas atpūtas parku "Egle" – izvērstu muzikālo notikumu afišu, ēdienu un dzērienu kartes, foto galerijas, kā arī visas ar novadu dienām saistītās aktualitātes iespējams meklēt internetā - www.gaismasegle.lv

Foto: Agris Semēvics

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV