Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Notiks Pirmās Starptautiskās podnieku dienas «Māla rotācija»

Ingrīda Žagata, 09.08.2010. 12:06

21. augustā Ingrīdas Žagatas keramikas darbnīcā «Cepļi» norisināsies Pirmās Starptautiskās podnieku dienas «Māla rotācija».
Notiks Pirmās Starptautiskās podnieku dienas «Māla rotācija»

Biedrības «Saules rats» un radošās darbnīcas «Cepļi» sadarbībā ir izauklētas pirmās Starptautiskās podnieku dienas. Pirmā pasākuma vadmotīvs ir «Māla rotācija». Radošā foruma ietvaros no 20. līdz 22. augustam Ingrīdas Žagatas darbnīcā Duntē tiksies Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas keramikas meistari, lai stiprinātu podniecības amata garu, novērtētu viens otra idejas un rastu jaunu radošuma dzirksti katrs savai darbnīcai, kā arī kopīgiem spēkiem veicinātu podniecības attīstību.

Podniecība ir viens no senākajiem un vienmēr cienījamiem amatiem. Laika gaitā keramikas izstrādājumu nozīmei ir mainījusies: keramikas izstrādājumi vienmēr bijuši nepieciešami kā ikdienas priekšmeti, taču šobrīd tie ir svarīga tautas mākslas izpausme, kas nepieciešama kultūras gara saglabāšanai un nodošanai nākamajām paaudzēm. Tādēļ keramiķe Ingrīdai Žagata un viņai līdzīgi domājošajie aktīvi darbojas, lai podniecības kultūrvēsturiskā šķautne nepazustu mūsdienu multimediju, zinātnes sasniegumu un informācijas pārpilnajā pasaulē.

21. augusts ir «Māla rotācijas» publiskā diena. Šajā dienā no 16.00 būs iespējams vērot melnā cepļa izņemšanu, retā un savdabīgā papīra cepļa kurināšanu un izņemšanu, kā arī būt klāt un piedalīties dažādu Latvijas novadu, Igaunijas un Baltkrievijas meistaru keramikas darinājumu improvizētā izstādē un arī paši izmēģināt savu izveicību uz podnieka virpas.

Informācija:

Ingrīda Žagata 29234867, cepli@cepli.lv, www.cepli.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV