Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

No 10.Saeimas kandidātu sarakstiem izsvītro piecus kandidātus

Kristīne Bērziņa, 11.08.2010. 12:55

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien no 10.Saeimas deputātu kandidātu sarakstiem izsvītroja piecus kandidātus, par kuriem bija saņēmusi Iekšlietu ministrijas Informācijas centra atzinumus par neatbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām.

No partijas „PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā CVK izsvītroja deputātu kandidātus Oļegu Posadskovu un Sergeju Špaku, no partijas „Ražots Latvijā" kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā – deputātu kandidātu Sergeju Simčaku, bet Vidzemes vēlēšanu apgabalā - deputātu kandidātu Zigfrīdu Laicānu un no partijas „Kristīgi demokrātiskā savienība" deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā – deputātu kandidātu Andri Grīni.

Deputātu kandidāti Oļegs Posadskovs, Sergejs Špaks, Sergejs Simčaks un Andris Grīnis no sarakstiem svītroti, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegtajiem atzinumiem, ka uz šiem kandidātiem attiecas Saeimas vēlēšanu likuma 5.panta 3.punktā minētie ierobežojumi. Deputātu kandidāts Zigfrīds Laicāns no kandidātu saraksta svītrots, pamatojoties uz atzinumu, ka uz šo kandidātu attiecas Saeimas vēlēšanu likuma 5.panta 4.punktā minētie ierobežojumi.

Saeimas vēlēšanu likuma 5.panta 3.punkts nosaka, ka Saeimas vēlēšanām nevar pieteikt par kandidātiem un Saeimā nevar ievēlēt personas, kuras ir sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta. Savukārt Saeimas vēlēšanu likuma 5.panta 4.punkts paredz, ka Saeimas vēlēšanās nevar kandidēt un Saeimā nevar ievēlēt personas, kuras Krimināllikumā paredzētā nodarījuma izdarīšanas laikā atradušās nepieskaitāmības stāvoklī, ierobežotas pieskaitāmības stāvoklī vai arī pēc noziedzīga nodarījuma izdarīšanas saslimušas ar psihiskiem traucējumiem, kas tām atņēmuši iespēju saprast savu rīcību vai to vadīt, un kurām sakarā ar to piemērots medicīniska rakstura piespiedu līdzeklis vai arī lieta izbeigta bez šāda piespiedu līdzekļa piemērošanas.

Tādējādi pēc piecu deputātu kandidātu svītrošanas no kandidātu sarakstiem 10.Saeimas vēlēšanām ir reģistrēti 1234 deputātu kandidāti.

CVK lēmumus par deputātu kandidātu svītrošanu iespējams pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā triju darba dienu laikā no lēmumu pieņemšanas dienas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV