Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Vecrīgā veidos Vējdzirnavu modeli

Rina Baraca, 12.08.2010. 09:56

Rīt, 13 augustā, plkst. 17:00 Vecrīgā, Pēterbaznīcas laukumā (Skārņu iela 19) notiks aizraujoša akcija „Vējdzirnavas", kuras laika visiem interesentiem būs iespēja piedalīties 20 metru garu vējdzirnavu izveidē.

Tiek gaidīti vairāki simti cilvēki, lai ar viņu palīdzību izveidotu vējdzirnavu modeli baltā krāsā kā ekoloģiskas dzīves simbolu.

Akcijas mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīga, videi draudzīga un droša dzīvesveida daudzveidīgajām iespējām. Organizējot šo akciju un piesaistot vairākus simtus cilvēku, pasākuma rīkotāji vēlas izveidot dzīvu ilgtspējīgas un videi draudzīgas dzīves simbolu
Pasākuma laikā tiks dalīti balti T krekli, visi dalībnieki varēs piedalīties loterijā un laimēt ekoloģisku transporta līdzekli – velosipēdu, kā arī iepazīties ar slaveno dāņu fotogrāfu Miklos Szabo, kurš ir speciāli uzaicināts uz šo pasākumu un fotografēs izveidoto modeli no Pēterbaznīcas torņa.

Lai šāda veida notikumiem piesaistītu ne tikai Rīgas iedzīvotājus, kam parasti ir iespēja piedalīties dažādos pasākumos, esam uzrunājuši Slokas trūcīgo ģimeņu pārstāvniecību. Šīs ģimenes nekad nav bijušas Rīgā vienkārša iemesla dēļ – tām nepietiek līdzekļu transporta biļetes iegādei. Tādēļ līdztekus sniegtajai iespējai šīm ģimenēm ieraudzīt Rīgu tie piedalīsies arī aizraujošā, zaļu domāšanu veicinošā pasākumā.

Šī akcija ir ietverta „CO2 E-Race Riga" pasākumu sērijā, un tās mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Akciju „Vējdzirnavas" organizē Dānijas Kultūras institūts Latvijā sadarbībā ar Dānijas Karalistes vēstniecību.

Papildu informācija: www.dki.lv un www.co2erace.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV