Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasaules Bankas prezidents atzinīgi vērtē paveikto ekonomiskās situācijas uzlabošanā

Prezidenta preses dienests, 13.08.2010. 09:01

Vakar, 12.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Pasaules Bankas prezidentu Robertu Zēliku (Robert Zoellick), lai pārrunātu globālās ekonomikas aktualitātes un tendences, kā arī diskutētu par sociālā drošības tīkla stratēģijas realizācijas gaitu.

Tikšanās laikā Pasaules Bankas prezidents Roberts Zēliks izteica atzinību par paveikto ekonomiskās situācijas uzlabošanā Latvijā, kā arī pozitīvi vērtēja reformu gaitu un vienošanās par budžeta deficīta pakāpenisku samazināšanos ievērošanu.

Valsts prezidents izteica pateicību Pasaules Bankai par finansējuma nodrošināšanu sociālā drošības tīkla izveidei, iepazīstināja ar savu redzējumu par ekonomisko un sociālo situāciju Latvijā, kā arī pauda viedokli, ka ekonomiskā situācija pēc krasa krituma pakāpeniski sāk uzlaboties. Valsts prezidents izteica stingru apņēmību cieši sekot līdzi turpmākajai reformu gaitai.

Tikšanās laikā Pasaules Bankas prezidents pauda viedokli, ka ekonomikas augšupceļš un atveseļošanās pasaulē būs nelīdzena, līdz ar to Latvijai ir ļoti svarīgi turpināt šīs veiksmīgi uzsāktās reformas un turēties pie nospraustā kursa, neveicot radikālas izmaiņas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV