Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Āboltiņa: Nākamā gada budžetā pensijas netiks mazinātas

Laila Timrota, 13.08.2010. 19:33

Valda Dombrovska valdība, konsolidējot nākamā gada valsts budžetu, nemazinās nedz pensijas, nedz finansējumu kultūras iestādēm, komentējot starptautisko aizdevēju tehniskās misijas pārstāvju un Pasaules Bankas prezidenta Roberta Zēlika izteikumus par iespējamajiem budžeta līdzekļu konsolidācijas veidiem, uzsver partiju apvienības VIENOTĪBA līdzpriekšsēdētāja, partijas Jaunais laiks valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

„Dombrovska valdība spēja nodrošināt valsts maksātspēju pērn daudz sarežģītākos finansiālos apstākļos, un spēs to paveikt arī nākamā gada budžetā, nesamazinot pensijas un neatņemot finansējumu kultūras iestādēm," norāda Āboltiņa.

„Mēs augstu vērtējam starptautisko partneru un ekspertu palīdzību un atzinumus, taču apgalvojumi, ka Latvija vislielākos un drošākos ietaupījumus varot rast, samazinot pensiju kopējās izmaksas valsts budžetā, liecina, ka šie eksperti nepārzina mūsu valsts un sabiedrības patieso situāciju. Šādus ekstrēmus piedāvājumus mēs negrasāmies ievērot," uzsver Āboltiņa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV