Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kustība „Es iešu balsot!" gūst arvien lielāku sabiedrības pārstāvju atbalstu un paplašina savu darbību

Ainārs Leijējs, 16.08.2010. 15:10

Kustības „Es iešu balsot!" mērķim - panākt, lai 2010.gada 2.oktobra 10.Saeimas vēlēšanās piedalās pēc iespējas vairāk balsstiesīgo iedzīvotāju – pēdējo nedēļu laikā atbalstu ir paudusi Latvijas Radošo savienību padome, Latvijas Pilsoniskā alianse, Eiropas Kustība Latvijā, Latvijas Jaunatnes padome, dzejnieks Kārlis Vērdiņš un rakstniece Nora Ikstena.

„Es iešu balsot!" 18.augustā uzsāks cilvēku individuālu uzrunāšanu Rīgā un citās pilsētās. 18.augustā no plkst. 16:00 Kaļķu ielā blakus Laimas pulkstenim sāksies video stāstu filmēšana par pilsoņu motivāciju piedalīties 2.oktobra vēlēšanās. Līdz šim brīdim, izmantojot internetu un tiešas sarunas, personiski ir uzrunāts nepilns tūkstotis cilvēku.

„Es iešu balsot!" aicina ikvienu kļūt par padomdevēju saviem radiniekiem, draugiem un kaimiņiem, mudinot viņus aktīvi piedalīties 10.Saeimas vēlēšanās. Jo vairāk pilsoņu piedalīsies vēlēšanās, jo partijām būs jāiegūst lielāks balsu skaits, lai pārvarētu 5% barjeru. Balsošanā piedaloties lielākam skaitam iedzīvotāju, nekā pagājušās vēlēšanas, ir iespējamas arī ievērojamas pārmaiņas partiju iegūto vietu skaitā Saeimā, kas ievēlētajām politiskajām organizācijām liktu strādāt un pildīt solījumus, nevis savu neizdarību novelt uz citu partiju pleciem. Kustība mudina sabiedrību rūpīgi analizēt partiju programmas, politiķu līdzšinējo darbību un viņu sadarbības partnerus. Iedzīvotājiem ir ne tikai iespēja panākt ievērojamu balsotāju aktivitāti, bet pēc 2.oktobra vēlēšanām turpināt aktīvi sekot līdzi ievēlēto deputātu un partiju solījumu pildīšanai.

Jau ziņots, ka par kustības atbalstītājiem ir kļuvis Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes rektori - Mārcis Auziņš un Ivars Knēts, domubiedru grupa „ejambalsot.lv", Latvijas Studentu apvienība, Rīgas Latviešu biedrība un Latvijas Komponistu savienība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV