Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijā pirmā Alus akadēmija pulcē 400 bārmeņu

Laura Krastiņa, 19.08.2010. 09:08

Noslēgusies Aldara alus akadēmija, kas divos mēnešos pulcēja vairāk nekā 400 bārmeņu no visas Latvijas.

Alus akadēmijas ietvaros bārmeņi un bāru īpašnieki devās uz Aldari, kur četru stundu garumā profesionāļu vadībā viņiem bija iespēja iepazīties ar galvenajām alus ražošanas tehnoloģijām, doties ekskursijā pa alus darītavu, nobaudīt dažādas alus šķirnes un noskatīties Latvijas Bārmeņu federācijas pārstāvju paraugdemonstrējumus.

Tā kā Alus akadēmija ir izraisījusi negaidīti lielu restorānu, bāru īpašnieku un personāla interesi, nākamgad tiek plānots apmācīt vēl lielāku „studentu" skaitu, papildinot arī apmācību programmu ar vēl saistošākiem praktiskajiem uzdevumiem.

Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms: „Līdzīgi kā aptiekārs bez priekšzināšanām nedrīkst tirgot zāles, tāpat arī bārmenis bez zināšanām par dzērienu industrijas kultūru un tradīcijām nedrīkstētu darīt savu darbu. Tādēļ man prieks, ka kopā ar Aldari esam uzsākuši ļoti noderīgu lietu – izglītošanu par alus tapšanas un pasniegšanas tradīcijām Latvijā un pasaulē."

„Interese par alus akadēmiju bija milzīga, tāpēc nākamgad noteikti turpināsim aizsākto tradīciju, iespējams, ar vēl lielāku vērienu. Tāpat pozitīvās atsauksmes no akadēmijas studentiem liecina, ka šāda izglītošanās iespēja ir ļoti nepieciešama," Aldara izpilddirektors Thomas Panteli.

Aldaris ir dibināts 1865. gadā un ir lielākā alus darītava Latvijā, kā arī viena no lielākajām Baltijas valstīs. Aldaris ir Carlsberg Group uzņēmums. Aldara produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV