Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Ziedu svētkos Valmierā uzziedēs krāšņas sēnes

Elīna Neimane, 20.08.2010. 12:05

29.augustā Ziedu svētkos jau septīto gadu Valmieras pilsētā uzziedēs krāšņas kompozīcijas, kurās šogad mākslinieki, spēlējoties ar ziediem un dabas materiāliem, attēlos dažādas sēnes. Izveidotās kompozīcijas valmieriešus un pilsētas viesus priecēs arī pirmajā skolas dienā – 1.septembrī, lai ikviens, īpaši skolēni un viņu vecāki, varētu tās iemūžināt skaistās fotogrāfijās.

Šogad svētku moto ir „Spēles ar ziediem" un, lai ikviens varētu ļaut vaļu fantāzijai un spēlēties ar dabas materiāliem, 29.augustā, no plkst. 12 līdz plkst. 17 lielus un mazus valmieriešus pie Valmieras Kultūras centra priecēs dažādas aktivitātes. Uz jautrām rotaļām un spēlēm aicinās izklaides un attīstības centrs „Pasaku nams" ar muzikālu izrādi „Ziedu meiteņu raibie piedzīvojumi". Ikviens interesents varēs piedalīties radošajās ziedu darbnīcās, kā arī būs iespēja apgleznot sejas, no baloniem izlocīt dažādus zvēriņus un ziedus. Mazos valmieriešus gaidīs piepūšamās atrakcijas, vilcieniņš un velokarti no „Lec un minies". Uz radošajām darbnīcām aicinās arī Valmieras Jaunatnes centrs „Vinda". Plkst. 17 notiks konkursa „Dzīvesvieta un vide" laureātu apbalvošana un koncerts, kurā piedalīsies Eriņu ģimene no TV muzikālā šova „Dziedošās ģimenes".

Ziedu svētku ietvaros Kultūras centrā apskatāma arī mākslinieces Maijas Brašmanes darbu izstāde „Gaismas spēles: starp gleznu un fotogrāfiju", kurā ikviens var nobalsot par, viņaprāt, skaistāko darbu un piedalīties loterijā. 29.augustā plkst.14 interesenti aicināti uz tikšanos ar mākslinieci un loterijas izlozi. Izstādē redzamos darbus iespējams arī iegādāties.

Svētku organizatori aicina ziedu svētku apmeklētājus padomāt arī par atbilstošiem aksesuāriem un apģērbu, lai svētkus padarītu vēl košākus un krāsainākus. Arī Valmieras uzņēmumi un iestādes aicinātas padomāt par īpašu noformējumu savā teritorijā. Lai svētkos taptu košas un krāšņas kompozīcijas, ikviens valmierietis aicināts dāvāt dažādus ziedus un dabas materiālus. Tos visas dienas garumā varēs nest uz Kultūras centru sestdien, 28.augustā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV