Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Gaidot jauno mācību gadu, tirdzniecības centrā Spice Home atklāj krāšņu gladiolu izstādi

Maija Trikule, 20.08.2010. 13:02

Augusts un septembris ir gladiolu ziedēšanas laiks, kas daudzās ģimenēs asociējas ar strauji tuvojošos jaunā mācību gada sākumu. Šajā laikā tirdzniecības centrs Spice Home un Latvijas Gladiolu draugu klubs dāvina ikvienam, kurš pats reiz bijis vai ir skolnieks, iespēju priecēt acis apmeklējot krāšņu gladiolu izstādi no 27. līdz 29. augustam tirdzniecības centra Spice Home 1. stāvā.
Gaidot jauno mācību gadu, tirdzniecības centrā Spice Home atklāj krāšņu gladiolu izstādi

„Gladiolas zieds kā cēls 1. septembra simbols, īsi pirms mācību sākuma tirdzniecības centra apmeklētājos atmodinās pirmās skolas dienas sajūtas un rosinās atcerēties patīkamo pirmsskolas satraukumu. Apmeklējot izstādi, būsiet pārsteigti par gladiolu šķirņu, krāsu un formu daudzveidību," stāsta tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.

Gladiolu izstādē būs apskatāmas gan gladiolu audzētāju iemīļotas šķirnes, gan ziedi, kas raksturo modernas gladiolu selekcijas tendences. Gladiolas pārsteigs apmeklētājus gan ar klasiski dzelteniem, debesu ziliem, satraucoši violetiem, koši oranžiem, romantiski kruzuļotiem ziediem, košām ziedu apmalītēm un krāsu pārejām. Salīdzinot ar citām ziedu šķirnēm, piemēram, īrisiem un rozēm, mūsdienu gladiolu ziediem sastopamas krāsu variācijas sākot no sniegbaltas līdz pat ogļu melnai. Kopumā izstādē būs aplūkojamas vairāk kā 100 dažādu gladiolu šķirņu, tostarp arī vēlīnās gladiolu šķirnes, kas citus gadus uzzied krietni vēlāk.

Savas ziedu kolekcijas izstādē izrādīs gladiolu audzētāji:
Selekcionāri: Laimonis Zaķis (Kandavas nov.), Visvaldis Viņķelis (Bauskas nov.), Juris Bāze (Jūrmala), Jānis Dipāns (Jelgava) kolekcionāri: Aija Stūrīte (Doles sala, Salaspils nov.), Raimonds Cīrulis (Kandavas nov.), Ilze un Juris Ancāni (Ogres nov.), Ērika Ozere (Bauskas nov.), Raimonds Puriņš (Rīga) u.c.

„Mūsdienu gladiola lepojas ar garu, slaidu ziedvārpu un vienlaikus atvērtiem astoņiem līdz pat divpadsmit ziediem (labākajām šķirnēm). Tāpat gladiolu ziedu lielumi var būt visdažādākie - sākot no miniatūrziediem līdz pat milzu ziedu šķirnēm, kurām viena zieda diametrs pārsniedz 14 centimetrus. Mūsu vietējā selekcija apliecina, ka gladiolas var augt dažādās augsnēs un spēj izturēt gan pārmērīgi vēsu un aukstu laiku, gan mitrumu, gan karsto vasaras svelmi kā šovasar." ar lepnumu apgalvo Latvijas gladiolu kluba prezidents Laimonis Zaķis.

Interesentiem būs iespēja saņemt izsmeļošu konsultāciju par šķirnēm, lietpratēju padomus gladiolu audzēšanā, kā arī iegādāties stādus no citām kultūrām: tulpes, narcises, lilijas, sīkās sīpolpuķes un citas puķes vai pasūtīt jaunākos katalogus ar gladiolu šķirnēm. Gladiolu izstāde t/c Spice Home (tieši pretī tirdzniecības centram Spice, Lielirbes 29) tiks svinīgi atklāta 27. augustā plkst. 12:00 un būs apskatāma trīs dienas: 27. augustā plkst. 12.00 – 21.00, 28. augustā plkst. 10.00 – 21.00 un 29. augustā 10.00 – 20.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV